Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζοντας το "οδοιπορικό" των υποψηφίων Δημάρχων. 

Αντώνης Μαρκούλης


  Είναι μια πολιτική προσωπικότητα που κινείται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, χωρίς να μπορέσει ποτέ να συμβιβαστεί με την "απαίτηση" του χώρου της απόλυτης πειθαρχίας που επιβάλλει ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Έξυπνος, δυναμικός, δραστήριος, απείθαρχος θετικά, εν γένει αντίθετος με το "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος"....

  Το 2006 ήταν από τους πρωτεργάτες της κίνησης Γαβριηλίδη στις τότε Νομαρχιακές Εκλογές, με κύριο πολιτικό αίτημα προς την τότε κεντρική ηγεσία,το αυτονόητο σήμερα, δηλαδή  το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να επιλέγουν τους υποψηφίους για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκε, το ΠΑΣΟΚ, δεν του συγχώρεσε την "πολιτική αυθάδεια" και έκτοτε μπήκε στην μαύρη λίστα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι εκείνο το διάστημα "διάβαζαν και δεν παρακολουθούσαν τα δρώμενα" , (κατά την ρήση του μακαριστού Χριστόδουλου για τη στάση του την εποχή της χούντας) μεταγενέστερα και εις επιβράβευση της πειθήνιας στάσης τους, στηρίχτηκαν για υψηλότατες θέσεις... 

  Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον δικηγορικό χώρο με ιδιαίτερη επιτυχία. Είναι από τους καλύτερους ποινικολόγους με δράση  και αναγνώριση των δυνατοτήτων του και εκτός ορίων νομού. Στις εκλογές προ ημερών για το νέο διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Ημαθίας, κατήλθε ανεξάρτητος και συγκέντρωσε την προτίμηση του 50% περίπου των εκλογέων!!!! 

  Κατήλθε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ανεξάρτητος και απέσπασε το υψηλότατο ποσοστό του 8%, όταν κομματικοί σχηματισμοί μόλις και μετά βίας κινήθηκαν στην περιοχή του ανωτέρω ποσοστού. Ασκεί  ουσιαστικά καθήκοντα επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την οικειοθελή αδρανοποίηση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, προκαλώντας συχνά πυκνά πονοκέφαλο στην δημοτική αρχή.

  Δηλώνει υποψήφιος Δήμαρχος και για τις προσεχείς εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν και με όποιο σύστημα. Αποτελεί μια πολύ καλή αυτοδιοικητική μονάδα, αν οι πολίτες αποφασίσουν να επιλέξουν με βάση τα δείγματα γραφής και όχι την πολυχρησιμοποιημένη τακτική της υποσχεσιολογίας.


Στο επόμενο Ζήσης Πατσίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου