Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018


Νοσοκομείο Νάουσας...





 
Ο γραμματέας των Ανελιτών Ημαθίας Δημήτρης Σπαθάκης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν το νοσοκομείο της Νάουσας αφεθεί στο έλεος του θεού, υπονοώντας ότι σαν πολιτικός φορέας που συγκυβερνά, θα πρέπει να φροντίσει για την διατήρηση και ενίσχυση αυτού.


Κάποιες παρατηρήσεις καλοπροαίρετες και κάποιες απόψεις επί του θέματος.

α. Αγαπητέ Δημήτρη, οι γραμματείς πολιτικών φορέων έχουν την ευθύνη ορθής λειτουργίας του πολιτικού φορέα, μεταφέρουν απόψεις συλλογικών οργάνων, διαβουλεύονται με την κεντρική "καθοδήγηση" και βοηθούν στην διαμόρφωση πολιτικών. Νομίζω ότι είναι απολύτως λαθεμένες οι παρορμητικού τύπου δημόσιες δηλώσεις "παραίτησης αν δεν..." καθότι έχουν το στοιχείο του "εκβιασμού" αλλά και της αυτοδέσμευσης ενίοτε...

β. Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος. Σε χρόνους που οι μετακινήσεις ήταν δύσκολες, είχε λόγο ύπαρξης η νοσοκομειακή μονάδα ανά επαρχία. Υπενθυμίζω ότι η Μελίκη εξ αυτού του λόγου είχε νοσοκομείο στο κέντρο του χωριού, εξυπηρετώντας τους πολίτες της αλλά και τους πολίτες γειτονικών χωριών. Σήμερα που οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί και τα οικονομικά είναι τραγικά , το ζητούμενο για οιονδήποτε νοήμονα, θα είναι να υπάρχει μία νοσοκομειακή μονάδα πλήρης, με όλες τις κλινικές σε ενέργεια καθόλο το εικοσιτετράωρο, ώστε σε περίπτωση ανάγκης ο πολίτης να είναι ασφαλής και προστατευμένος. Θεωρώ τριτεύον το σε ποιο μέρος θα λειτουργεί, αν η πλειονότητα των πολιτών μπορεί να φτάσει σ αυτό σε λογικό χρόνο. Μάλιστα δεν θα με πείραζε να γίνει ακόμη και στην Αλεξάνδρεια εξυπηρετώντας δύο νομούς, αν ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν νοσοκομειακή μονάδα  υψηλών παροχών υγείας. Η χώρα κατέρρευσε, τα λιγοστά χρήματα που διατίθενται για την υγεία πρέπει να  πιάσουν τόπο, δεν έχουμε την πολυτέλεια των πολλών αλλά ελλιπών μονάδων υγείας.

Φυσικά το τέλειο για όλους θα ήταν να είχαμε ένα νοσοκομείο πλήρες ανά Δήμο, αλλά αυτό μάλλον είναι ανέφικτο στην οικονομική θέση που βρίσκεται η χώρα...

Είναι όμως λυπηρό και θέλω να το επισημάνω,πολιτικά στελέχη που έχουν την ευθύνη σωτηρίας του τόπου, να μιλούν ακόμη και σήμερα για δύο νοσοκομεία, όταν είναι αδύνατο ακόμη και ένα να λειτουργήσει πλήρως, επειδή στην τοποθέτησή τους πάντα βλέπουν τις ψήφους των πολιτών της Νάουσας. Λυπηρό...Η  αλήθεια για σήμερα είναι, ένα νοσοκομείο, πλήρες σε ότι αφορά κλινικές, υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας, σε χώρο που συνδυάζει τις λιγότερες οικονομικές επιβαρύνσεις και τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού. 

Τόσο απλά, ίσως όχι ευχάριστα...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου