Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017


Οι νεκροθάφτες της αυτοδιοίκησης...

Αφορμή για το κείμενο αυτό υπήρξε η αναζωπύρωση συζητήσεων και δημοσιευμάτων γύρω από τις ευθύνες που δήθεν βαρύνουν την προηγούμενη δημοτική αρχή, στον πολύπαθο τελευταία Δήμο Νάουσας και στην πολιτική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Κουτσογιάννη.


Μια συζήτηση που έχει αφετηρία την επομένη της εκλογικής νίκης και τέλος την απομάκρυνση της παρούσας δημοτικής αρχής, όπως φαίνεται και που σε κάθε περίπτωση έχει κουράσει. Αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα με παραβατική συμπεριφορά να σταλούν στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω και η δημοτική αρχή να εξηγήσει την δική της πολιτική επιλογή .
Μέχρι σήμερα πουλάει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, κλείνει άλλες και διαφημίζει σε μακέτες αυτές που έχει κατά νου να υλοποιήσει. Επιτέλους ας υλοποιήσει μία.Εκτός φυσικά των με χρήματα των δημοτών αδελφοποιήσεων που πάνε καλά, της ενοικίασης του θεάτρου στον εξάδελφο με νόμιμες αλλά μη ηθικές πολιτικά διαδικασίες και φυσικά εκτός της βράβευσης για την παιδική χαρά "τα ζουζουνάκια και ο μπάκακας" νομίζω...

  Γενικεύοντας την εικόνα των "νέων" δήμων  και κάνοντας συγκρίσεις με το παρελθόν, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε μια υποχώρηση στο επίπεδο πολιτικού γίγνεσθαι, παρά την επιλογή νέων τοπικών αρχόντων ηλικιακά.

  Παλαιότερα, άρχοντας στις τότε κοινότητες και  μικρούς δήμους εκλέγονταν ο νοικοκύρης , ο συνετός, ο κοινά αποδεκτός, ο σοφότερος κατά κανόνα και μέλημά  του ήταν η προσπάθεια κατασκευής κάποιων έργων στο χωριό, η εξυπηρέτηση των πολιτών , η φροντίδα των αδυνάτων και απόσβεση των όποιων διενέξεων. Ποτέ η απόπειρα δίωξης προηγούμενων διοικήσεων, ποτέ η δυσφήμιση έργου προηγούμενης αρχής.

  Τα τελευταία χρόνια με την "απαίτηση" της κοινωνίας για νέα αίμα στην τοπική αυτοδιοίκηση και με τα μυθώδη ποσά που διαχειρίζονται, εμφανίστηκαν νέοι μεν ηλικιακά τοπικοί άρχοντες, αλλά με περίεργα χαρακτηριστικά. 
  Μνησίκακοι. Επιχειρούν σε σταθερή βάση να δυσφημήσουν το έργο των προκατόχων και εάν είναι δυνατόν, για να πείσουν την κοινωνία και να ικανοποιήσουν το πάθος για εκδίκηση των "δικών" τους, σπρώχνουν με  μανία τις υποθέσεις στη δικαιοσύνη, ευελπιστώντας σε κάποια καταδίκη.
  Αγράμματοι.Παρά τα όποια πτυχία, έχουν στο νου την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των οργανισμών που προϊστανται, με "ακλόνητο" επιχείρημα την δήθεν απαλλαγή των δημοτών από οικονομικά βάρη, κάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνονται πως επιτυχία ενός ευφυούς τοπικού άρχοντα, είναι η εξυγίανση και η διεύρυνση παραγωγής και όχι η εύκολη και ενίοτε προσοδοφόρα για τον ίδιο εκποίηση ή και το κλείσιμο.
Υπερφίαλοι. Θα τους δείτε να βραβεύουν τον εαυτό τους όποτε δεν τυγχάνουν της προσοχής της κοινωνίας, να επαίρονται για τις υψηλές γνωριμίες τους, να καλούν πρέσβεις και άλλους περίεργους για να τονώσουν το προβληματικό τους "εγώ", να μισούν τα μέσα ενημέρωσης που έχουν άλλη άποψη για το πολιτικό τους περιεχόμενο και για την αποτελεσματικότητά τους.

Δείτε τον δικό σας άρχοντα, ανήκει στους άρχοντες ή στους "άρχοντες"...

Ίσως θα πρέπει να ξαναδούμε την επαναφορά στα πρότυπα των παλαιότερων αρχόντων...Τελικά η ηλικία δεν είναι πανάκεια...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου