Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Μιχάλης Χαλκίδης. Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας.




Χωρίς περιστροφές ο Μιχάλης Χαλκίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την θέση του Δημάρχου στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Με απόλυτο τρόπο και χωρίς να επιτρέπει αμφισβητήσεις, αναφερόμενος σε μέσα ενημέρωσης που τον παρουσίαζαν διστακτικό και ευρισκόμενο σε διαδικασία διερευνητική, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ανακοινώσει την υποψηφιότητα οριστικώς και αμετακλήτως.

Οι λόγοι που  τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή:

Η γενικευμένη πολιτική ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής στο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα άκρως απαραίτητα για τον τόπο. Δήλωσε χαρακτηριστικά.."δείξτε μου εσείς ένα έργο και θα το αναγνωρίσω...".

Η αδυναμία του σημερινού Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη να ασκήσει τα καθήκοντά του, δηλώνοντας ότι ..."η σημερινή δημοτική αρχή διοικείται μάλλον αντί να διοικεί και μάλιστα από μια ολιγομελή ομάδα, έναν μικρό περίγυρο, απομακρύνοντας ικανούς δημοτικούς συμβούλους, αγνοώντας παράλληλα τους ικανούς εναπομείναντες..."

Η προτροπή από σεβαστό αριθμό συμπολιτών, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, σε μια ώρα κρίσιμη για τον τόπο και σε μια περιοχή που χρήζει της καλύτερης δυνατής δημοτικής αρχής, εννοώντας ότι το μέγεθος των προβλημάτων το απαιτεί .

Αναφερόμενος στα χρίσματα είπε ότι δεν τον απασχολεί το να λάβει το χρίσμα από τον πολιτικό φορέα του οποίου υπήρξε και βουλευτής, θα δεχόταν την δημόσια στήριξη οποιουδήποτε πολιτικού φορέα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και δέσμευση για την επαύριο και θα επιδιώξει την συμμετοχή  πολιτών ικανών  με γνώση διάθεση προσφοράς και χρόνο ελεύθερο, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης.

Η γενική εικόνα ήταν ότι έχουμε επαναφορά ενός ικανού στελέχους,  με το οποίο μπορείς να συμφωνείς, μπορείς να διαφωνείς με τις κατά καιρούς λαθεμένες επιλογές του, όμως έχει ένα πολιτικό ανάστημα, το οποίο συγκρινόμενο με το πολιτικό ανάστημα του σημερινού Δημάρχου δεν επιτρέπει συγκρίσεις, αναφερόμαστε σε Ιμαλάϊα με λόφο Τριλοφιάς...

Προφανώς είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Δήμαρχο Γκυρίνη, η αποσύνθεση της ομάδας είναι ήδη γεγονός, σ αυτό προστίθεται και το ότι μένει από κοινωνικούς συμμάχους, διότι κάποιοι στον περίγυρό του φρόντισαν να τον απομονώσουν και βέβαια το σημαντικότερο όλων είναι ότι η σύγκριση των δύο είναι καταλυτικά υπέρ του Χαλκίδη, γεγονός που συνομολογείται από εχθρούς και φίλους.

Εν αναμονή αναδιάταξης του αυτοδιοικητικού προσωπικού.


4 σχόλια:

  1. Ακριβώς αυτό Χάρη .Μπορεί να διαφωνώ σε σε κάποια θέματα μαζί του αλλά είναι άνθρωπος με τσαγανο και παραγωγικότητα. Τη δε σύγκριση του με τον Γκυρινη είναι ντροπή και να τη σκεφτόμαστε. Θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη για τον τόπο αυτή την υποψηφιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαλαρώστε λίγο με τους ικανούς τους σωτήρες και τους λίγους. Ενα περιβάλλον βρώμικο και άκρως ιδιωτελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβαστέ μου κ Καθηγητά. Για μια ακόμη φορά είμαι περήφανος και χαρούμενος για τον τρόπο που δημόσια γράφεται και τοποθετήστε σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Ακόμη και όταν πρόκειται για ένα πολίτη που έχετε διαφορετικές πολιτικές ρίζες. Αυτό σας τιμά ιδιαιτέρως. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Αλεξάνδρειας η κατάσταση έχει φθάσει από καιρό τώρα στο απροχώρητο. Ένας Δήμαρχος άβουλος περιστοιχιζόμενος από ένα στενό περιβάλλον ανθρώπων που στη ζωή τους μόνο καλό δεν μπορούσαν να κάνουν τον οδήγησαν στην καταρράκωση του θεσμού και τις προσωπικότητας του. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να απομακρυνθούν από την Διοίκηση του Δήμου καταξιωμένοι άνθρωποι όπως ο Νίκος Αλεξόπουλος, ο Κώστας Ναλμπάντης , ο Δημήτρης Συρόπουλος, και ο Μόσχος Κυτούδης . Άλλα δε στελέχη τις δημοτικής παράταξης Γκυρίνη να έχουν αδρανοποιηθεί εξ αιτίας παρεμβάσεων εξωθεσμικών προσώπων που δρουν με την ανοχή του Δημάρχου. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι πρόθυμοι του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου που για τους δικούς τους λόγους τους μισούς μήνες είναι υβριστές του Δημάρχου και τους άλλους μισούς υμνητές!!! Αλλά υπάρχει και blog που αν και δεν ήτανε παρών στην συνέντευξη διαπίστωσε πως ο κ Χαλκίδης ήτανε αγχωμένος!!!! Προέβλεψε δε πως δεν θα μπορέσει να καταρτίσει ψηφοδέλτιο!!! Είναι δε τόσο βέβαιος για αυτό που ισχυρίζεται πως αν αυτό καταστεί εφικτό εκείνος θα γίνει Αστροναύτης!!! Να του ευχηθώ καλό ταξίδι στο διάστημα!!! Για αυτό κάθε φορά που σας διαβάζω νοιώθω πόσο περήφανος είμαι που είμαι έστω και μακρινός φίλος σας. Με τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόχλας Σουρλόπουλος στο ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη για να πάει ο τόπος……μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή