Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017


Αργά αλλά σταθερά ανασυντίθεται η κεντροαριστερά....





  Με προσεκτικά βήματα προχωρά η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, που κατά γενική ομολογία λείπει από το πολιτικό σύστημα και ενδεχόμενα θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση αυτού. Φαίνεται ότι το θέμα των διεκδικητών  έχει μπει σε μια σειρά, αντιλαμβανόμενοι άπαντες την ανάγκη συμπόρευσης και για την δική τους πολιτική προοπτική και για την θετική πορεία του τόπου κυρίως.
Τι περιμένει ένας πολίτης από τις πολιτικές αυτές διεργασίες ;


Αρχικά ένα νέο σύνολο στελεχών, νέας "κοπής" με την μικρότερη δυνατή εμπλοκή στην διοίκηση κατά το παρελθόν.
Μια νέα πρόταση που δεν θα υπόσχεται, αλλά και θα πείθει ότι σε βάθος χρόνου λογικό η χώρα θα ξεφύγει από τα οικονομικά αδιέξοδα, θα ανακτήσει την αξιοπρέπειά της, θα φέρει πίσω τα παιδιά που αναζήτησαν την τύχη τους στην αλλοδαπή και θα εγγυηθεί πρώτα την παραδειγματική περικοπή αποδοχών και προνομίων για τους διοικούντες και μετά την συστράτευση ημών των κοινών θνητών.
Δίκαιη κατανομή των βαρών ανάλογα με τις δυνατότητες ενός εκάστου, όπως και το σύνταγμα ορίζει, με προστασία για τις ευπαθείς ομάδες, ανέργους,νέους, υπερήλικες...
Παραδειγματική τιμωρία και δήμευση πλούτου για όσους έβαλαν "το χέρι στο μέλι", χωρίς συμβιβασμούς και χαριστικές ρυθμίσεις, δήθεν για ανθρωπιστικούς ή άλλους λόγους.

Ίσως αυτά να ήταν ένας πρώτος λόγος για να ξαναστρέψει την προσοχή του στον πολιτικό λόγο ο μέσος πολίτης, που πλέον έχει αηδιάσει να ακούει για επενδυτές, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη που δεν έρχεται, φως στο τούνελ και άλλες τέτοιου τύπου ανοησίες.


Σε ότι αφορά τον νομό η ομάδα που ανέλαβε την διαχείριση της διαδικασίας με επικεφαλής τον Γιάννη Χασιώτη και τους Τάσο Τόλιο, Νίκο Μπρουσκέλη και Δόδη Θόδωρο, με σύνεση και σωφροσύνη ολοκληρώνει τις προετοιμασίες και θέλω να πιστεύω ότι την ημέρα των εκλογών ο νομός θα είναι υπόδειγμα δημοκρατικής διαδικασίας.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον....














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου