Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017



Καταρρέει το χρηματιστήριο...
Φεύγουν οι επενδύσεις...





  Το χρηματιστήριο γκρεμοτσακίστηκε με συνεχείς πτώσεις περί τις 100 μονάδες την τελευταία εβδομάδα, οι δε τράπεζες στο ίδιο διάστημα  χάνουν έως και το 30% της αξίας τους!!!

  Η πρώην Nestle και νυν Froneri Hellas κλείνει το εργοστάσιό της στον Ταύρο αφήνοντας άνεργους  105 εργαζόμενους!!!

  Η Unilever Hellas ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει τα ελαιόλαδά της (Άλτις,Ελάνθη, Solon) μαζί με το εμβληματικό της εργοστάσιο της οδού Πειραιώς!!!


  Αποσύρει τις επενδύσεις το Κατάρ από την Οξιά και Ζάκυνθο με ευθείες βολές κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι όχι απλώς δεν θέλει επενδύσεις αλλά στέκεται εχθρικά απέναντί τους!!!

Η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει πολιτικά το τοπίο, αν θέλει επενδύσεις και ποιες.Εξ αρχής με σαφέστατους όρους υλοποίησης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μετέπειτα τριβές, όρα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, Fraport στο ελληνικό και απαιτήσεις εκατομμυρίων. Κοινή γραμμή των κυβερνητικών στελεχών ανεξαρτήτως της ενδεχόμενα προσωπικής διαφορετικής άποψης. Διαφορετικά ας προχωρήσει στην εφαρμογή της δικής της όποιας πολιτικής επιλογής.

Δεν είναι δυνατόν όμως οι μισοί να σπρώχνουν το κάρο προς μία κατεύθυνση και οι υπόλοιποι να τραβούν προς τα πίσω...Ελλοχεύει ο κίνδυνος γελοιοποίησης της χώρας, πέραν της κομματικής που ήδη έχει ολοκληρωθεί....

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική και την συνάντηση με τον πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τράμπ, είναι προφανές ότι πάει για να αγοράσει οπλικά συστήματα και να τα βαφτίσει επενδύσεις...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου