Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ατόπημα του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη η αναφορά σε "αυστηρή βαθμολόγηση"των γραπτών των μαθητών του Νομού μας.


Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος στα αποτελέσματα των μαθητών του Νομού, απέδωσε την σχετική επιτυχία, στην πιθανά αυστηρή βαθμολόγηση των γραπτών των μαθητών του νομού μας...


Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τους λίγους θεσμούς που δεν αμφισβητείται η καθαρότητα των αποτελεσμάτων. Η βαθμολόγηση των θεμάτων είναι ενιαία σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα.Την προηγούμενη της έναρξης των βαθμολογήσεων οι εκπαιδευτικοί που θα βαθμολογήσουν, ενημερώνονται άπαντες για το βάρος ενός εκάστου θέματος και την υποδιαίρεση της βαθμολογίας τμημάτων αυτού. Η κλίμακα βαθμολόγησης είναι 100 και τα γραπτά βαθμολογούνται αρχικά από τον πρώτο βαθμολογητή. Το γραπτό επιστρέφει, η βαθμολογία καλύπτεται και το γραπτό δίνεται σε δεύτερο βαθμολογητή, διαφορετικό από τον πρώτο.Βαθμολογείται από τον δεύτερο , το γραπτό επιστρέφει στην επιτροπή και ανοίγει. Αν οι βαθμολογίες διαφέρουν πάνω από 12 μονάδες ,το γραπτό βαθμολογείται και από τρίτο βαθμολογητή,αυξημένου κύρους.

Συνεπώς περίπτωση μαθητής να αδικήθηκε κατά την βαθμολόγηση είναι μάλλον αδύνατη, ιδιαίτερα αν μιλάμε για αδικία σε βάρος μαθητών μιας συγκεκριμένης περιοχής .


Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την εμπιστοσύνη των μαθητών στο σύστημα εξετάσεων, γιατί αυτό είναι το αληθές.Καλό θα ήταν ο Δήμαρχος να επανέλθει στο θέμα, ανακαλώντας ως ατυχή τα σχόλιά του περί αυστηρότητας μερίδας βαθμολογητών σε βάρος των μαθητών του Νομού μας.

1 σχόλιο: