Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017



Αδικείται ο Μητσοτάκης...



Καλημέρα ο Μητσοτάκης...
Καληνύχτα εμείς...
  Πολύ φοβάμαι πως η σημερινή αριστερά, προσχωρώντας πλήρως στην υλοποίηση ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος, επιχειρεί με πολύ αρνητικά αποτελέσματα, να διαφοροποιηθεί από τον πολιτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκηαρνούμενη ακόμη  και την κοινή λογική.

Είπε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης "Δεν τρέφω...
αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα"
Τι κρίμα που έχει δίκιο...
Η κοινωνία οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες στα μέλη της και μάλιστα και αυτό ακόμη για να γίνει πράξη, αγγίζει τα όρια της ουτοπίας για σήμερα...Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να εγγυάται και τα ίδια αποτελέσματα σε όλους "νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες", αυτό θα έχει σχέση με την προσωπικότητα, τις δυνατότητες , τους κόπους και τις θυσίες...
Εκεί όπου για πρώτη φορά (θέλω να πιστεύω ότι πιο ώριμες πνευματικά κοινωνίες ίσως το επιχειρήσουν εκ νέου,στην λογική όμως πλέον της διασφάλισης των στοιχειωδών για όλους και το πλεόνασμα για τους έχοντες ιδιαίτερες δεξιότητες ή καταβάλλοντες ιδιαίτερη προσπάθεια...) εκεί λοιπόν απέτυχε παταγωδώς και μάλιστα με τρομακτικά αποτελέσματα, καθότι επρόκειτο για  ισότητα προς τα κάτω  τελικά...
Τι το επιλήψιμο λοιπόν;

Ανέφερε για τα σχολεία "Αξίζουμε αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία, με ελευθερία στην οργάνωση, στη διαχείριση πόρων,στην επιλογή προσωπικού, στην κατάρτιση προγράμματος σπουδών και επιλογή διδακτικών μεθόδων..."
Θα με συγχωρήσετε αλλά αυτά είναι προχωρημένες προτάσεις "αριστερής" αντίληψης πολίτη. Αυτό είναι ένα σχολείο Summerhill!!! Το μόνο που θα μπορούσε κάποιος με διευρυμένο ορίζοντα να του επισημάνει ως πρόβλημα στο όραμά του, θα ήταν το με ποιους θα το κάνει, ιδιαίτερα τώρα που έθεσε εκτός κόμματος τον Τραγάκη και τον υιό...Τι να κάνει μόνος του ένας Γιακουμάτος...
Κατά τα λοιπά τι το επιλήψιμο;

Σε κάθε περίπτωση η χώρα κατέρρευσε...Η αριστερά αποδεχόμενη την εφαρμογή νεοφιλελεύθερου σκληρού προγράμματος "σωτηρίας", δεν δικαιούται να εγκαλεί άλλους για τις απόψεις τους, όταν μάλιστα και όλως περιέργως, είναι πιο προωθημένες και από τις δικές της.Το ποιος το λέει έχει μικρή αξία, το τι λέει είναι το σημαντικό και κυρίως το τι κάνει...

Στο τελευταίο η κυβερνητική αριστερά καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει...

3 σχόλια:

  1. υποθετω οτι δεν εννοουσε ανισοτητες που αφορουν εγγενη χαρακτηριστικα ουτε πιστευει κανεις οτι με ισες ευκαιριες ολοι θα γινουν ιδιοι και ισοι.Ισοι ομως μπορουν να ειναι στις ευκαιριες και τα δικαιωματα ακομη κι αν οι μητσοτακηδες αυτου του κοσμου ειναι και οι ισχυροι αυτου του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Χάρη. Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρη, για μια ακόμη φορά, επισημαίνεις σωστά και επικεντρώνεις εύστοχα. Θα συμπλήρωνα με τη σειρά μου οτι το πρόβλημα της ΝΔ, με πολιτικά μοδέλα τύπου Τραγάκη και Γιακουμάτου είναι ευρύτερο. Στην Ημαθία για παράδειγμα, έχουμε γαλάζιο εκπρόσωπο (παρόμοιας κοπής) που διαδίδει ευρέως ότι με κυβέρνηση ΝΔ, θα αναλάβει... υφυπουργείο !!!
    Το θετικό βεβαίως είναι πως θεωρεί τον εαυτό του, ικανό μέχρι για υφυπουργείο και δεν μιλά για υπουργείο. Φαντάζεστε όμως, τι έχει να γίνει εάν πραγματοποιηθεί η φαντασίωσή του; Ο άνθρωπος αυτός, εάν κληθεί να σχολιάσει το κείμενο που αναρτήσατε, φθάνοντας στη λέξη Summerhill,το πιθανότερο είναι να νομίσει ότι πρόκειται για ποικιλία ροδάκινων !!!
    Κι επειδή, κι εγω δεν τρέφω... αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, ομοίως δεν τρέφω αυταπάτες για μια ΝΔ χωρίς... ανισότητες. Κάτι τέτοιο, όντως θα ήταν αντίθετο στην υπάρχουσα κομματική φύση. Συνεπώς, ας κρατάμε μικρό καλάθι κι ας περιοριστούμε στο ότι... για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ.

    ΥΓ
    Κύριε Λιολιόπουλε Νίκο, αντιλαμβάνεστε πιστεύω, που πάτε να μπλέξετε. Ειλικρινά σας εύχομαι, καλά ξεμπερδέματα.

    ΜΑΡΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή