Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017


Νέος πολιτικός φορέας στον χώρο του κέντρου...



Μετά την αυτοκτονική πολιτική που ακολούθησε ο Συριζα σε σχέση με τις προεκλογικές αλλά και μεταγενέστερες δηλώσεις του και αν συνυπολογιστεί ότι η συντηρητική παράταξη έχει να συνεισφέρει την πολιτική των περικοπών για τους πολίτες και των παροχών προς τους "επενδυτές" μονομερώς, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός κεντρώου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα ισορροπήσει σε ένα κράτος δικαίου προς αμφοτέρους...
Οι μεν "επενδυτές" να βρούνε μια πολιτεία με ειλικρινές αντιγραφειοκρατικό ενδιαφέρον για τις επενδύσεις, οι δε εργαζόμενοι την προστασία στα στοιχειώδη δικαιώματα.Αυτό περιμένει ο πολίτης από την διαδικασία ενοποίησης των "κεντροαριστερών" πολιτικών φορέων.

Φυσικά το σημαντικό θα είναι το περιεχόμενο ενός τέτοιου πολιτικού χώρου, όμως θέμα των ημερών είναι οι συζητήσεις γύρω από τα πρόσωπα που δήλωσαν ή προτίθενται να διεκδικήσουν τη θέση του επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης. Έχω την άποψη με βάση τα όσα μέχρι σήμερα ακούγονται, ότι τελικώς τρεις θα είναι οι βασικοί διεκδικητές, η σημερινή πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο συμπαθής ευρωβουλευτής νεαρός Νίκος Ανδρουλάκης, χωρίς αναγκαστικά η σειρά γραφής να υπονοεί και προτεραιότητα.


Η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, συνεισέφερε στο μεσοδιάστημα καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες να ενώσει και να διευρύνει την επιρροή του χώρου. Ανήκει στη γενιά των στελεχών που χρόνια τώρα είναι στην πρώτη γραμμή και ενώ το γεγονός αυτό είναι θετικό σε ότι αφορά την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα, είναι αρνητικό αναφορικά με την αποτύπωση εικόνας νέας αρχής. Στα αρνητικά επίσης να σημειωθεί το ότι πλάι της στέκονται στελέχη με μακρά διαδρομή, αλλά που έχουν κουράσει με την συνεχή  παρουσία τους.



Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, είναι πολιτικός που αρχικά δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος, είναι χαμηλών τόνων, ευγενής, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει το πάθος να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους, δεν είναι ο άνθρωπος που θα συγκινήσει με την πολιτική του παρουσία. Παρά ταύτα η σοβαρότητά του και η νικηφόρα πορεία στον Δήμο Αθηναίων, του δίνει το δικαίωμα να διεκδικεί με πιθανότητες την ηγεσία του νέου φορέα.



Σε καλύτερη θέση αφετηριακή βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι ο νέος συμπαθής πολιτικός, στο πρόσωπο του οποίου συνυπάρχουν η ορμή της νιότης και η εμπειρία του "παλαιού" στελέχους. Είναι μια επιλογή που δίνει διέξοδο στο πρόβλημα της σύμπλευσης όλων των εμπλεκόμενων, εκ του ότι κινητοποιεί νέες δυνάμεις, χωρίς να χάνει τους "παραδοσιακούς".Από το περιεχόμενο του πολιτικού του λόγου , ο οποίος είναι "μετρημένα αριστερός", θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε ότι τυγχάνει της στήριξης ομοιόμορφα, τόσο στο "κέντρο" όσο και στην περιφέρεια, τόσο στα παλιά στελέχη, όσο και στους νέους, τόσο στους "δικούς μας" όσο και στους για την ώρα "συνοδοιπόρους εξ αποστάσεως". 
Ίσως είναι η καλύτερη λύση...

Ανεξαρτήτως όμως της τελικής επιλογής, το σημαντικό είναι το να στηριχθεί το εγχείρημα μετά την επιλογή "αρχηγού" χωρίς "εάν και αλλά..."

Θέλω τέλος  να ελπίζω ότι η "Ώρα Αποφάσεων" μέχρι την τελευταία στιγμή θα προσχωρήσει στο εγχείρημα και αυτό διότι η "απαίτησή της" ήταν να ξεκινήσει μια προσπάθεια εκ του μηδενός, με καθαρές προτάσεις και εκκίνηση από την ίδια αφετηρία. 
Ίδωμεν...



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου