Δευτέρα 1 Μαΐου 2017


Δήμος Βέροιας...



Ανικανότητα στην ολοκλήρωση των έργων...  
Μετακύλιση ευθυνών σε υπαλλήλους... Συμφωνίες κυρίων, "θέση αντί στήριξης"...

  Εξανίστανται δήθεν ορισμένοι από τα γραφόμενα για την αδικία σε βάρος του πολιτικού προσωπικού του Δήμου Βέροιας. Θα περιγράψω λοιπόν την συνολική εικόνα όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και βέβαια θα δημοσιεύσω και την οποιαδήποτε άλλη εικόνα μου αποσταλεί αλλά με υπογραφή.(Σας βεβαιώ ότι προκαλώ με ασφάλεια, καθότι κανείς από τους "Ηρακλείς του στέμματος" δεν θα τολμήσει να υπερασπιστεί δημόσια την θεωρία της υποτιθέμενης αδικίας...)


  Για ποια θέματα καταγγέλλεται ο Δήμος κυρίως:
  
  Έχασε έναν δρόμο ολόκληρο  στην περιοχή Σέλι-άνω Σέλι και τα πολιτικά στελέχη δεν είχαν την γενναιότητα να αναλάβουν την πολιτική  ευθύνη, αλλά κρύφτηκαν πίσω από το γράμμα του νόμου και την τυπική ευθύνη του υπογράφοντος υπαλλήλου και "απαλλάχτηκαν", αποδεχόμενα στην ουσία ότι ένα έργο μεγάλης κλίμακας γινόταν και αυτοί δεν είχαν τον χρόνο, την περιέργεια, την αίσθηση της ευθύνης να το επισκεφτούν μία έστω φορά, για να δουν αν υπάρχει!!!!!!
  
  Κατέστρεψαν κατασκευαστικά την πλατεία ωρολογίου, δηλώνοντας ως αντιπολίτευση ότι "πρόκειται για καταστροφική παρέμβαση" στο κέντρο της πόλης και αμέσως μετά ως διοίκηση, ότι "θα πρέπει να το κατασκευάσουμε για να μην χαθούν τα χρήματα"!!!!!!
  
  Επί έξι χρόνια και πλέον μια δωρεά των αείμνηστων πλέον αδελφών Κούσιου,εκατομμυρίων αναλίσκεται σε μισές εργασίες , μένοντας το έργο ημιτελές.Έφυγαν από τη ζωή οι δωρητές με την πικρία της ανικανότητας να δουν το έργο τους ολοκληρωμένο  και ενώ τρεις είναι οι εμπλεκόμενοι, Δήμος, Μελετητής, Κατασκευαστής,  η Δημοτική Αρχή ανερυθρίαστα και κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικής ισχυρίζεται ότι κανείς τους δεν φέρει ευθύνη!!!
  
  Η περιφέρεια και λέγοντας περιφέρεια εννοώ όλη την έκταση του Δήμου εκτός ακτίνας εκατό μέτρων πέριξ του Δημαρχείου, έχει εγκαταλειφθεί ολοσχερώς.Πολιτική ασκείται από Floretta μέχρι Macoza, σε απέραντα σουαρέ με την συνοδεία τερψιλαρύγγιων ποτών και ακατάσχετης αμπελοφιλοσοφίας...

  

   Φυσικά  προκύπτει αβίαστα το ερώτημα, με τι ασχολούνται....


  Κύριο μέλημα και ενασχόληση είναι να   μοιράζουν θέσεις επ αμοιβή βεβαίως, δίνοντας μάχη μέχρι θανάτου στην διαδικασία επικράτησης, φτάνοντας στο σημείο, όπως καταγγέλθηκε και δεν διαψεύστηκε, να προτείνεται ως έσχατη λύση Βοργιαζίδεια (κατά την Σολομώντεια ) το μοίρασμα μιας πολιτικής θέσης σε δύο πρόσωπα που απέμειναν χωρίς θέση και η αμοιβή επίσης εξ ημισείας !!!!
  
  Γίνονται πολλαπλές  συνεννοήσεις με παράγοντες  του πολιτικού φορέα που ηγείται, παράγοντες που εξακολουθούν να κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο,διορίζοντας και ευτελίζοντας πολιτικά πρόσωπα, που τυπικά φέρουν  την ευθύνη, χωρίς καν να ενημερώνονται, στο όνομα της σύγχρονης αριστεράς. Συνεννοήσεις που περιλαμβάνουν, από τη μια πλευρά την τακτοποίηση κάποιων τελευταίας εσοδείας αριστερών νέου τύπου (μνημονιακών) που έμειναν με τη μπουκάλα, παρά τους συνεχείς ύμνους στον πατερούλη Τσίπρα και από την άλλη η υπόσχεση ότι στις εκλογές που έρχονται όλη η δύναμη του φορέα, ή ότι απομείνει τέλος πάντων, θα τεθεί στην υπηρεσία του "πρόθυμου άρχοντα"...Είναι το γνωστό "πετρέλαιο αντί τροφίμων..." σε πολιτική έκδοση.
  
  Επιτυχία εμφανίζει η διαδικασία συναρμολόγησης της εξέδρας των παρελάσεων .Έκπληξη προκαλεί η πρόβλεψη   ενίσχυσης  ώστε να αντέξει το βαρύ φορτίο των "επισήμων"...Τα αποτελέσματα ορατά,δεν έπεσε ούτε μία φορά...

  Αυτή είναι η εικόνα ενός Δήμου σε μια χώρα που δεν γνωρίζει αν αύριο θα μπορεί να δώσει συντάξεις και φυσικά υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις που ξεχωρίζουν από μακριά και που η σεμνότητά τους δεν επιτρέπει ούτε την περιγραφή...

  Σε ότι αφορά τον τύπο και τη στάση του, η κοινή λογική δίνει τις απαντήσεις.Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης,πίσω από το "μέσο", έχουν οικογένεια να συντηρήσουν, εργαζόμενους να πληρώσουν στο τέλος του μήνα και οι καιροί δεν είναι για αστεία.Αν διανοηθεί να ξεπεράσει τα "εσκαμμένα", πολύ απλά μπαίνει στην black list του γενικού αποκλεισμού, ενημέρωσης, διαφημίσεων, καταχωρήσεων, όλα φυσικά με την απαραίτητη νομιμότητα....Κάποιους βαθμούς ελευθερίας έχουν αυτοί που ασχολούνται ερασιτεχνικά έχοντας την εργασία τους εκτός...Αυτοί κατακλύζονται από φιλικές συμβουλές του τύπου "τι το θέλεις...εσύ θα σώσεις τον κόσμο...αυτά έτσι γίνονται...γιατί να μην φάνε ένα κομμάτι ψωμί...¨και άλλα τέτοια δανεικά από την ένδοξη φυλή των τσιγγάνων...



  Τι περιμένουμε λοιπόν;

 
Περιμένουμε τον άρχοντα (την αρχόντισσα) που θα έχει τη γενναιότητα να μιλήσει δημόσια για τα κακώς κείμενα χωρίς φόβο και πάθος!

Που θα θέσει εκτός του νέου εγχειρήματος τους επαγγελματίες τεμπέληδες που ζουν παρασιτικά χρόνια τώρα από την δήθεν "προσφορά" στα κοινά.

Που θα  παρουσιάσει  πρόταση ανάπτυξης και δημιουργίας πλούτου πέρα από τα γνωστά, τετριμμένα και χιλιοειπωμένα περί θρησκευτικού τουρισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων . 

 Που θα σχεδιάσει την εικόνα του Δήμου για μετά πενήντα χρόνια.

 Που θα δημιουργήσει στους χαλεπούς καιρούς πραγματικές θέσεις εργασίας, ενθαρρύνοντας τα νέα παιδιά να δημιουργήσουν παραγωγή και εμάς όλους να στραφούμε στα "τοπικά" προϊόντα, ακόμη και κατώτερης ποιότητας βοηθώντας στην δημιουργία πλούτου και πραγματικής ανάπτυξης.

Τότε έχει αξία να "πολεμήσεις"...Και ας χάσεις...Θα μείνει ο σπόρος...Ζήτημα χρόνου να καρπίσει...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου