Δευτέρα 1 Μαΐου 2017



Επιστολή στον υπουργό υγείας κ. Πολάκη.


Αγαπητέ, αξιότιμε, αξιολάτρευτε και πολυχρονεμένε μας υπουργέ,
  Φαντάζομαι ότι το σύστημα υγείας της Νορβηγίας, που υποθέτεις ότι έχουμε επί κυβερνήσεων σας, καταρρέει γι’ αυτό και προκήρυξες θέσεις εργασίας για νοσηλευτές, γιατρούς και βοηθητικούς.
Και ορθώς έπραξες διότι εκτός από τις φοβερές ελλείψεις σε φάρμακα, βοηθητικές ύλες και τεχνικές δομές η έλλειψη προσωπικού ήταν άλλο ένα αγκάθι εκεί. Γιατί ακόμα κι αν αποκτήσουμε όλα τα υπόλοιπα, λέμε τώρα, θα ήταν δύσκολο να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό να τα χρησιμοποιήσει σε ασθενείς.
  H πρόσληψη προσωπικού, επιπλέον, όμως πού αποσκοπεί από τη στιγμή που υπάρχει επικουρικό προσωπικό το οποίο είναι και καταρτισμένο αφού εδώ και πάνω από 3 χρόνια ανανεώνει τις συμβάσεις του; Δεν θα ήταν λογικό να μονιμοποιηθεί πρώτα αυτό το προσωπικό το οποίο είναι και πιο παραγωγικό μιας και ούτε εκπαίδευση επιπλέον χρειάζεται , ούτε μισθολογικά θα άλλαζε κάτι. Έπειτα θα μπορούσες σαν κάθε νοικοκύρης να δεις ποιες είναι οι πραγματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και να κάνεις τις σωστές προσλήψεις στις σωστές θέσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχει ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ με πιθανότητα πρόσληψης 1/500 (!!!) για να καλυφθούν πιθανώς ήδη καλυμμένες θέσεις από επικουρικό προσωπικό. Αλήθεια μετά το πέρας του διαγωνισμού τι θα απογίνει το επικουρικό προσωπικό; Θα συνεχίσει να εργάζεται ή θα γίνει μέλος του ΟΑΕΔ αυξάνοντας τον ήδη αυξημένο αριθμό ανέργων στη χώρα;
  Κι όμως όσο κι αν διαλαλούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, ο μύθος καταρρίπτεται αφού ενώ η περιφέρεια αυτή τη στιγμή μαστίζεται περισσότερο από την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία με τα περισσότερα από αυτά να είναι στο χείλος της πλήρους απαξίωσης, οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν κεντρικά νοσοκομεία στο μεγαλύτερο ποσοστό. Άλλωστε ο κύριος υφυπουργός που ξέρει το σύστημα υγείας θεωρεί ότι εμείς εδώ στην επαρχία έχουμε κεντήσει προίκες στα νοσοκομεία από το να καθόμαστε. Τι κι αν μερικοί από εμάς δουλεύουμε διπλές βάρδιες, 2 με 3 υπάλληλοι εξυπηρετούν ολόκληρες κλινικές .
  Για να τελειώνουμε με το θίασο αυτό όμως! Έστω και την ύστατη στιγμή πράξτε το σωστό και μονιμοποιήστε το επικουρικό προσωπικό και έπειτα μετά το πέρας του διαγωνισμού τοποθετήστε άτομα στα νοσοκομεία που χρειάζονται περισσότερο κόσμο. Σταματήστε να απαξιώνετε το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο πληρώνουν οι πολίτες ακριβά. Σταματήστε να αγοράζετε ψήφους. Τα νοσοκομεία δεν είναι εκλογικά κέντρα και η υγεία μας δεν είναι κάλπη.
  Με αγάπη, τιμή και ο,τι επιθυμείτε τέλος πάντων, μια κάποια επικουρική νοσηλεύτρια του Μποδοσάκειου νοσοκομείου*
*εάν δεν γνωρίζετε είναι το νοσοκομείο πρότυπο που κοντεύει να κλείσει στη Πτολεμαΐδα .Ε, αυτό!
Υ.Γ.- Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την ΕΝΕ για την αμέριστη βοήθεια της στον αγώνα των επικουρικών για την δικαίωση των αιτημάτων τους.
Ασημένια Κασάπη


  Εύστοχη. ανατρεπτική , με χιούμορ περιγράφει την πραγματικότητα η καλή φίλη Ασημένια.Μια και μόνη ένσταση, το "με αγάπη" να το καταλάβουμε ως αξιοπρεπής χριστιανικών ιδεωδών δεξιά! Το "με τιμή" και αυτό ως ελαφρώς ίσως δεξιότερη....Το "και ότι επιθυμείτε τέλος πάντων" νομίζω ότι χρήζει επεξηγήσεων, καθότι τίθεται θέμα παρερμηνειών...

  Η Ασημένια Κασάπη είναι ένα από τα νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,τα οποία σε βάθος χρόνου θα αξιοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου