Δευτέρα 24 Απριλίου 2017



Πρόεδρος ή πρόεδρος....





  Βυθίζεται στην απαξίωση το εγχείρημα εισαγωγής "νέου αίματος" στη ΝΔ του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.


  Αποδεικνύεται προϊόντος του χρόνου ότι ο πυρήνας της ΝΔ είναι βαθύτατα συντηρητικός , αρνείται οποιαδήποτε απόπειρα συμπόρευσης με νέους ανθρώπους έξω από τους "ημέτερους" και παραμένει προσκολλημένος στην Καραμανλική παράδοση, τρέφοντας ταυτόχρονα βαθύτατη αντιπάθεια για όσους θεωρούν "αντίπαλο δέος" και εν προκειμένω τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


  Όσοι εμπιστεύτηκαν τον πρόεδρο και συμμετείχαν στο ριψοκίνδυνο εγχείρημα της εξωσωματικής πολιτικής γονιμοποίησης,είναι παραγκωνισμένοι από κάθε επίσημη κομματική δράση, αγνοούνται συστηματικά από τα πολυπληθή "όργανα" του χώρου, που μαθημένα χρόνια τώρα να λειτουργούν επ ωφελεία  μιας μικρής ομάδας ιστορικών στελεχών και των συν αυτώ, αντιμετωπίζουν με έχθρα  και φοβικά σύνδρομα κάθε νέα πολιτική προσωπικότητα.

  Φοβάμαι ότι αν επιχειρηθεί η ένταξη του δυναμικού αυτού στα κατά τόπους ψηφοδέλτια, θα είναι τόσο μεγάλη η πίεση που θα ασκηθεί προς τα κάτω και τέτοια η συστηματική αποδόμησή τους, που θα κοσμήσουν τις τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων. Φυσικά το γεγονός αυτό θα αναδείξει ως ασθενή κρίκο τον πρόεδρο, του οποίου η πρώτη και βασική επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά ενέργειά του, ακυρώνεται από τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό. Η πρόταση "νέοι άνθρωποι, νέες απόψεις, νέα πορεία, νέα ΝΔ..." θα φαντάζει ως το συντομότερο ανέκδοτο...

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αποδείξει ότι είναι ο ηγέτης της παράταξης και αν παραστεί ανάγκη και δι ολίγον και ο ηγεμόνας αυτής. Αυτό αφορά πρωτίστως την έμπρακτη στήριξη των "πρώην" και φυσικά την άνευ συζήτησης υλοποίησης των "οδηγιών" από τα κομματικά όργανα, επί ποινή καρατομήσεως σε περίπτωση άρνησης όλων ανεξαιρέτως...Διαφορετικά θα  παραμείνει ο για μια νύχτα εραστής της ΝΔ, ο οποίος με το ξημέρωμα και παίρνοντας ότι βλέπει στο μισοσκόταδο, θα παραδώσει την πρώτη θέση στον βασικό "ένοικο" (Δεν χρειάζεται φαντάζομαι φωτογραφία...).

Ιστορικά, κανείς δεν μεγαλούργησε αν δεν"ανασκολόπισε" (με τον οφειλόμενο πάντα σεβασμό τους προηγούμενους...) και πρόσφατη απόδειξη για του λόγου το αληθές ο Τσίπρας και η τύχη που επιφύλαξε στον Αλαβάνο (απομάκρυνση με ιδιαίτερη σκληρότητα ...) και στον Κουβέλη (τον οποίο ευτελίζει καθημερινά και σε βάθος χρόνου για να βλέπουν οι "επίδοξοι" αμφισβητίες...)
  Αγαπητέ πρόεδρε, αν δεν έχετε τη δύναμη και αποφασιστικότητα να επιβληθείτε στον χώρο σας, μάλλον είστε ακατάλληλος για μια χώρα που βολοδέρνει ακυβέρνητη στα μποφόρ...

Διαλέξτε, πρόεδρος ή Πρόεδρος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου