Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Φίλοι μου καλησπέρα,
πάλι αργήσαμε να "βγούμε", αλλά υπήρχε λόγος.
Λόγω των εορτών επισκεφθήκαμε το χωριό μας, πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλίας και … επιστρέψαμε δριμύτεροι. Τα αποτελέσματα βέβαια καθόλου ενθαρρυντικά.


Αν και πονηρά σκεπτόμενος είχα εφαρμόσει Πασχαλινό ωράριο στη ζυγαριά μου, την είχα γυρίσει τρία κιλά πίσω, παρόλα αυτά, αυτή απτόητη.
Ανέβηκα, μετά φόβου βάρους και πίστεως ότι δεν συνέβη και κάτι σπουδαίο, αλλά άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις!
Η ζυγαριά άρχισε το τραγούδι και μάλιστα σε στερεοφωνικό ήχο.
"τώρα κλαις, γιατί κλαις; Εσύ δεν ήσουν που έτρωγες χθες και προχθές!"

Δεν φθάνει που είχα την κυρά Φωφώ (μανούλα) να με κυνηγά καθημερινά με το μπαστούνι, επειδή ακόμη εξακολουθώ να τρώω κουραμπιέ στον καναπέ του σαλονιού, χωρίς χαρτοπετσέτα, τώρα έχω και τη ζυγαριά να τραγουδά Νταλάρα!

Τελικά το έτερον ήμισυ, είχε δίκιο, όταν πριν ανέβω στη ζυγαριά μου είπε.
Τσολιά μου δεν χρειάζεται, ξεκίνα το τρέξιμο για να κάψεις ότι έβαλες, αλλά φρόντισε να έχεις μαζί σου και το διαβατήριο!
Φαντάζεστε βέβαια τι εννοούσε όταν με αποκαλούσε τσολιά.
Όπως ο εύζωνας ακουμπά το τσαρούχι και τρίζει η γη, έτσι και εγώ χαιδεύω τη ζυγαριά και αρχίζει το τραγούδι!

Πάντως δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά φέτος οι καμπάνες το Μ. Σάββατο, χτυπήσανε πιο χαρμόσυνα!
Και αυτό γιατί εκτός από την ανάσταση του Χριστού, εορτάζαμε ότι επιτέλους η αξιολόγηση έκλεισε και δεν θα εφαρμοστεί το μέιλ Χαρδούβελη. Φθηνά τη γλυτώσαμε!

Κατά τα άλλα η αριστερή μας κυβέρνηση, συνέχισε τον ανένδοτο.
Αυτή τη φορά, εναντίον του Αγίου Φωτός.
Αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποκαλέσανε ηλίθιους, πιάσανε πρώτο τραπέζι πίστα με τις λαμπάδες τους, οι οποίες ήταν ροζ. Μέχρι εκεί έφθασε ο αγώνας τους!
Από την άλλη πλευρά, αυτοί που ενοχληθήκανε από τις δηλώσεις των αριστερών στελεχών, ήταν οι καλοί Χριστιανοί (ανάμεσά τους και εγώ!), οι οποίοι εφαρμόσανε απαρέγκλιτα το Πασχαλινό πρόγραμμα.

Μ. Πέμπτη, μεσημέρι προς απόγευμα, κομμωτήριο. Βάψιμο μαλλιών, περιποίηση γενειάδας και αναχώρηση οδικώς. Το ραδιόφωνο έπαιζε Μπιθικωτσή! Το βραδάκι μπαλίτσα στην τηλεόραση και Τον καημένο Χριστούλη που σταυρώσανε οι κακοί εβραίοι!
Μ. Παρασκευή, ωραίος καιρός, κουστουμιά, γραβατιά,  φραπεδάκι στον πεζόδρομο και τηλέφωνο στο ουζερί για να επιβεβαιώσουμε την κράτηση! Το βράδυ πορεία, παρέα με τον Επιτάφιο. Πλησιάζει ο καιρός που θα παίρνουμε και ντουντούκες αντί για λαμπάδες, ώστε να μιλάμε για κανονική διαδήλωση!
Μ. Σάββατο πρωί, πάλι κομμωτήριο για τις τρίχες, φρέντο καπουτσίνο, μεσημεριανό τσιπουράκι, και ξεκούραση, ένεκα της ημέρας. Το βράδυ, ελληνική ταινία, λαμπάδα, κόκκινη γραβάτα, Χριστός Ανέστη, βεγγαλικά, α τι ωραία χρώματα ασορτί με την εορτή και κατευθείαν στα μπουζούκια για να εορτάσουμε την Ανάσταση. Τη δεύτερη, αφού την πρώτη την έχουμε κάνει παρέα με την μαγειρίτσα!
Την Κυριακή του Πάσχα, τα τέκνα δεν ξυπνάνε να βοηθήσουν γιατί δεν έχουν ακόμη ξεσουρώσει, κοκορέτσι, οβελία ελευθέρας βοσκής και ρετσινούλα ανόθευτη.

Στη συνέχεια ύπνος για να ξεσουρώσουν οι πατεράδες, επιστροφή και … του χρόνου με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου