Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ!

Φίλοι μου καλησπέρα,
όπως ο υπουργός καταδρομέας αλλάζει στολή παραλλαγής, ανάλογα με το στρατόπεδο που επισκέπτεται, έτσι και ο Αλέξης μας ντύνεται ανάλογα.
Για παράδειγμα σήμερα ντύθηκε κομμουνιστής και εγκαινίασε την έκθεση Ν. Μπελογιάννη...

Στο τέλος της εβδομάδας που θα εγκαινιάσει τον αυτοκινητόδρομο στα Τέμπη, θα ντυθεί καπιταλιστής-δεξιός.
Στη Ρώμη πήγε ντυμένος επαναστάτης Τσε, διότι ήθελε να αλλάξει την Ευρώπη, αλλά δεν τα κατάφερε και επέστρεψε ντυμένος κολομπίνα!
Και όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που μπλοκάρανε τα τσάκρα της Σόφης στο σαρβάιβορ και αποχώρησε.
Ποιος θα διαβάζει τώρα την αύρα στην αγαπημένη μας Λαουρίτα και ποιος θα τρώει μαζί της τον ήλιο!
Για την ώρα πάντως η Σόφη μας βρίσκεται στην οικία της και τρέφεται με κεμπάπ και σάμαλι.

Διαβάζοντας πάντως την επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για το 1821, δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο να κάνουν οι μαθητές-μαθήτριες.
Να βλέπουν σαχλά τηλεπαιχνίδια ή να διαβάζουν "πολεμικές", διχαστικές επιστολές.
Φαίνεται πως εκεί στον Περισσό θα έχουν δημοσκοπήσεις που τους δίνουν αυξημένα ποσοστά, για αυτό και αποφασίσανε να τα μειώσουνε!
Μάθαμε πάντως πως η επανάσταση του 21 έγινε από λαικούς ηγέτες, που σκοτώσανε τα "καθάρματα" οι πλουτοκράτες, οι οποίοι ζητούσανε και τη βοήθεια των πασάδων για να εξοντώσουν το αγροτικό κίνημα.
Σε επόμενη επιστολή, του χρόνου να είμαστε καλά, πρώτα … ο Στάλιν, θα μας ενημερώσουνε για το ποια η συνεισφορά του λαικού αγρότη Μπούτα καθώς και σε ποια τοπική ήταν γραμμένος ο Παπαφλέσσας και ο Καραισκάκης!

Για την ώρα θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει κάποιος για την έκκληση του συντρόφου Μαδούρο για την έλλειψη φαρμάκων στη Βενεζουέλα, έκκληση προς τον ΟΗΕ, που απαρτίζεται από τους σύγχρονους Κοτζαμπάσηδες και Φαναριώτες, τους βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, …

Η εβδομάδα πάντως που πέρασε είχε και ερωτηματολόγιο νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διάβασα με προσοχή και αποφάσισα να απευθυνθώ στο έτερον ήμισυ, με ερωτήσεις κοινωνικού περιεχομένου για να κάνω το δικό μου γκάλοπ.
Και επειδή έχω πέραση ως μοντέλο, ρώτησα να μου πει με ποια θα προτιμούσε να θυσιάσω την κορμάρα μου για να βγάλω λίγα χρήματα και να τα διαθέσω στους αναρχικούς καταληψίες.
Οι επιλογές ήταν κουρτίνα ένα με τη Μόνικα, κουρτίνα 2 με τη Σκάρλετ κουρτίνα τρία με τον Ιρίνα.
Η απάντηση με εξέπληξε.
Βγάλε από την κουρτίνα ένα μου είπε τη Μόνικα επειδή είναι παλιόγρια και βάλε μία σούβλα.
Αρχικά απόρησα και πίστεψα ότι λόγω της επανάστασης είχε διαβάσει για τον Αθανάσιο Διάκο και ήταν επηρεασμένη, αλλά συνέχισε απτόητη.
Τέτοιο κορμί αγόρι μου, μόνο για σούβλα κάνει!


ΥΓ. ο υπεύθυνος του γραφείου προυπολογισμού, καθηγητής Λιαργκόβας τόνισε σε συνέντευξη σημερινή: «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το ‘18, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε».

Βουλωμένο γράμμα διαβάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου