Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δήμος Βέροιας...Σε αποσύνθεση...



  Τραγική η εικόνα της πλειοψηφούσας παράταξης στον Δήμο της Βέροιας.Αυτό που πλέον περνάει στην κοινωνία είναι, ότι όλοι συμμετέχουν τελικά στις εκλογές, ώστε να εξαργυρώσουν την συμμετοχή τους με ένα μικρό ή μεγάλο χαρτζιλίκι, λογική που καίει και τους ελάχιστους ανιδιοτελείς.
  Τα όσα προηγήθηκαν της διαδικασίας τοποθέτησης στελεχών σε θέσεις ευθύνης και είδαν το φως της δημοσιότητας, μιλώντας για επιλογές που ορίζονται από κέντρα παραεξουσίας, τα όσα ακούστηκαν στην διαδικασία επιλογής και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις επιλογές και που έφτασαν να μιλούν, χωρίς να διαψεύδονται, για μοιρασιά θέσης ευθύνης (!!!!!!!!) για να πάρουν όλοι το κατιτίς τους, δικαιώνουν  απολύτως αυτούς που μιλούσαν για χυδαία ιδιοτέλεια, για πλήρη αδιαφορία  στην εξέλιξη των τοπικών θεμάτων, για απέραντη και ανέξοδη ηθικολογία από τους γνωστούς αριστερούς προφήτες,για διαδικασία επίλυσης προσωπικών προβλημάτων, οικονομικών, υπαρξιακών,κομπλεξισμού, κοινωνικής καταξίωσης.

  Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πλέον το πρόβλημα του Δήμου προσωποποιήθηκε και ακούει στο όνομα Κώστας Βοργιαζίδης. Αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των πολιτών από το "νόμιμο  πλιάτσικο"στο οποίο έχουν επιδοθεί ορισμένοι επαγγελματίες τεμπέληδες.

  Ένας Δήμαρχος που θα είχε το στοιχειώδες πολιτικό ανάστημα που απαιτούν οι περιστάσεις όφειλε:

  Να διαγράψει άμεσα από την ομάδα πολιτικούς εκβιαστές που θεώρησαν ότι είναι η ώρα να..."αρπάξουμε και εμείς κανένα κομμάτι...".

  Να χαϊδέψει στο μάγουλο και να συνοδέψει στην έξοδο αυτούς που μήνες τώρα υποκριτικά σαν υπάκουα σκυλάκια τον ακολουθούσαν στους απογευματινούς περιπάτους, με αντίτιμο την μια θέση...την όποια θέση...

  Να πει στους γραμματιζούμενους λιμοκοντόρους οσφυοκάμπτες ότι η θέση τους είναι εκτός ομάδας, επειδή αυτοί δεν επιχειρούν να σωθούν έστω, αλλά να στοιβάξουν και άλλα στα πολλά που έχουν...

  Να πει στους ανιδιοτελείς ευχαριστώντας τους, να μαζέψουν τα μανίκια και να κάνουν το χρέος τους. Άλλωστε είναι οι μόνοι που καταλαβαίνουν το "χρέος" και το διαχωρίζουν από τα χρέη...

  Στους λογικούς της αντιπολίτευσης να ζητήσει δημοσίως την συνδιαμόρφωση και στήριξη πολιτικών, λόγω της επιβεβλημένης πολιτικής εκκαθάρισης. 

  Στους δε πολίτες να πει την αλήθεια, ότι θα προχωρήσει με τους έντιμους και σε διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών, ζητώντας την στήριξή τους...Για να είμαστε περήφανοι για τον Δήμαρχό μας.

 Αλλά αυτά τα κάνει ένας με πολιτικό ανάστημα και βαθιά φιλοσοφική θεώρηση για την υποχρέωση του "πρώτου πολίτη"...Φοβάμαι ότι είναι αδύνατον να τα κάνει ένας που τρέμει μη χάσει τη θέση του...

  Κρίμα στην "πόλη"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου