Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017


Δημοτικό Συμβούλιο εφήβων στη Βέροια.
Η ομορφιά της θρασύτητας...

  



  Την Παρασκευή 24/03/2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, νέοι από τα λύκεια της περιοχής τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα του τόπου ενώπιον της τοπικής ηγεσίας, για τα προβλήματα της παιδείας ενώπιον των πολλών παραγόντων της εκπαίδευσης και για τα προβλήματα του κοινοβουλευτισμού και του πολιτικού προσωπικού ενώπιον του εκλεκτού εκπροσώπου του, του πρώτου προέδρου της βουλής των εφήβων Απόστολου Κακλαμάνη.



Εύστοχη κριτική, σκληρή, με την καθαρότητα σκέψης και λόγου εφήβου, όμορφες φράσεις που σε μια σειρά απέδιδαν την αποτυχία όλων ημών των δήθεν σοφών..."Μια βαλίτσα τσαλακωμένα όνειρα"...είπε νεαρή μαθήτρια, αποδίδοντας νόημα σελίδων αναλυτικής περιγραφής και παταγώδους αποτυχίας...Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκαν οι "αρμόδιοι" παρότι η κριτική ήταν και ορθώς γενικευμένη, οι οποίοι προσπάθησαν με τα γνωστά λεκτικά τερτίπια και τους πολιτικαντισμούς να αποφύγουν την αλήθεια και την ανάληψη του μεριδίου ευθύνης που τους αναλογεί.

 
Απολογητικός ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ήλθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν μαθητής έθεσε με ωμότητα το θέμα της αποτυχίας της ολοκλήρωσης της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου. Αντί έναντι νέων παιδιών να αποδεχτεί το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί και να κερδίσει τον σεβασμό τους για την ειλικρίνεια τουλάχιστον , κάτι ψέλλισε περί πολυδαίδαλου νομικού συστήματος, η κατά γράμμα "παρακολούθηση"του οποίου οδήγησε στην καθυστέρηση.
  Μέγα ψέμα...Αστειότητες...
Σε πολύ δύσκολη θέση επίσης ήλθε, όταν ο επίσημος προσκεκλημένος, αγνοώντας τα περί Σώρρα και συμμετοχής του Δημάρχου σε ομιλία του, μίλησε απαξιωτικά για τέτοιου τύπου φαινόμενα και αυτούς που με την παρουσία τους τους επιβραβεύουν.Ορθώς δεν έδωσε έκταση και τι να έλεγε δηλαδή...

  Πολύ καλή στην τοποθέτησή της η σύμβουλος των φιλολόγων κα Αραμπατζή Χριστίνα, κέρδισε με την απλότητα του λόγου, το περιεκτικό της τοποθέτησης  από πλευράς ουσίας και την ανεπιτήδευτη ευγένεια.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η κα. Καβαλάρη Ευγενία φιλόλογος και συγγραφέας, η οποία κάνοντας μια εισήγηση-τοποθέτηση εμπεριστατωμένη, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος γοητευμένος από το περιεχόμενο του λόγου και από τη σκηνική παρουσία, επικαλέστηκε αρκετές φορές αποσπάσματα της τοποθέτησης, αναζητώντας την στο πλήθος όταν προς στιγμήν άλλαξε θέση.

 
Απρέπεια του προέδρου κου. Τσαπαρόπουλου που δεν φρόντισε να υπάρχει θέση για τον Διευθυντή Α/θμιας εκπαίδευσης Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος με την ευγένεια που τον διακρίνει παρακολούθησε αδιαμαρτύρητα όλες τις τοποθετήσεις με αμείωτο ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αφ υψηλού θεώρηση των πραγμάτων...



  Να επισημάνω ότι βαθιά πολιτική αυτή διαδικασία εμφανίστηκαν σχετικά ευειδείς κυρίες της κοσμικής στήλης μάλλον, προσπάθησαν είναι αλήθεια να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, σύντομα η πνευματική αυτή διεργασία έφερε κόπωση ( Το φαινόμενο παρατηρείται όταν είναι σπάνιες τέτοιου τύπου πνευματικές αναζητήσεις) και μάλλον εξ αυτού του λόγου αποχώρησαν χαζογελώντας...

 Πως θα ήταν ο κόσμος αν έλειπαν τα φυτά και δη οι ντάλιες ...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου