Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017


Οφειλόμενη απάντηση σε σχόλιο-τοποθέτηση του  κ. Νέστορα Κόντογλου από prasino-mili.

Τα γεγονότα είναι:

Η διαφορετική μεταχείριση των κκ Κάκαρη και Τσαπαρόπουλου, εκ των οποίων, για μεν τον πρώτο απαιτήθηκε η παραίτηση από το ψηφοδέλτιο της κας.Ουσουλτζόγλου, για να διατηρήσει την ιδιότητα του μέλους της οργάνωσης, για δε τον δεύτερο γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή του στο ίδιο ουσιαστικά και "αντίπαλο" ψηφοδέλτιο ενώ είναι μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής.

 Το δεύτερο θέμα είναι ότι ο κος Τσαπαρόπουλος ορίστηκε και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή με καθήκον το να καθοδηγεί πολιτικά τον Νίκο Μπέκη,ενώ δραστηριοποιείται ενεργά στο "αντίπαλο" ψηφοδέλτιο!!!! 




Nestoras Kontoglou ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ,ΕΧΕΤΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ , ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ , ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ....ΠΟΝΑΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΚΟΡΜΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ <<ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ>> ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ. Υ.Γ 1. ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΙΔΙΩΝ , ΠΑΡΔΑΛΩΝ ΚΑΤΣΙΚΙΩΝ, ΕΝΟΧΩΝ, ΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ....ΑΔΕΛΦΙΚΑ. 2. ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ. 3. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Σ/ΦΟΥ ΚΑΚΑΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ , ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ , Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.


Αγαπητέ κ. Κόντογλου.






  Αναμφίβολα  είναι δικαίωμα της οργάνωσή σας να αποφασίσει το ποιες συμμαχίες θα επιδιώξει,  ποια πρόσωπα θα είναι αποδεκτά στον χώρο και ποια εκτός, παρότι έχουν τα ίδια πολιτικά "χαρακτηριστικά" και ποιες οι πολιτικές επιλογές  του αύριο. Φαντάζομαι όμως ότι είναι και δικό μας αναφαίρετο δικαίωμα να επισημαίνουμε  το πρωτοφανές και γελοίο συνάμα του σκεπτικού...Πολύ περισσότερο  δεν τολμώ να διανοηθώ ότι σας πέρασε από το νου να απαγορεύσετε "στα γίδια να γελούν" με τα πολιτικά σας καμώματα...Μάλλον το καλύτερο θα ήταν να πάψετε να δίνετε αφορμές, είναι το πιο λογικό.

  Αναφορικά με τα "ιδιαίτερα αισθήματα " που τρέφω για τα πρόσωπα του χώρου σας. Η περίπτωσή μου είναι απολύτως φυσιολογική νομίζω και εξηγώ. 
  Αηδιάζω με κάποιους πολιτικούς καραγκιόζηδες, που με το ίδιο πάθος που υπερασπίζονταν την άποψη ότι τα μνημόνια καταστρέφουν την χώρα, με το  ίδιο υπερασπίζονται σήμερα την εφαρμογή μιας ακόμη πιο σκληρής μνημονιακής πολιτικής.Ο ορισμός του ανόητου ή αριβίστα!
  Συμπαθώ αυτούς που νιώθουν ένοχα για την κατάντια της αριστεράς,είναι ειλικρινής η αποστροφή τους στην πολιτική αυτή, αλλά μένουν "με το όπλο παραπόδα" μέχρι νεωτέρας.
  Θαυμάζω αυτούς που για τις ιδέες τους εγκατέλειψαν υπουργικούς θώκους, αποδεικνύοντας ότι για τους πραγματικούς αριστερούς, οι πολιτικές θέσεις είναι θέσεις μάχης και όχι τόπος συμπλήρωσης ελλειμματικής προσωπικότητας   και κυρίως τόπος πλουτισμού.
  Ειλικρινά σας λέω ότι δεν βρίσκω κάτι περίεργο, ίσως να είμαι λίγο παραπάνω ανεκτικός από όσο πρέπει, αλλά μικρή κοινωνία είμαστε, λίγο και το χριστιανικό μου...Πρέπει όντως να το δω επί τα χείρω και σας ευχαριστώ για την επισήμανση....

  Σε ότι αφορά την πολιτική γελοιότητα να ορίσετε πολιτικό καθοδηγητή του Νίκου Μπέκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου σας, τον δημοτικό σύμβουλο "αντίπαλου" ψηφοδελτίου, Πέτρο Τσαπαρόπουλο, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Το θέμα ξεφεύγει από την πολιτική του θεώρηση, ίσως ο Δερές θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του...Θα ήθελα, επειδή είσαστε ανοιχτό γενικώς κόμμα, τελευταία μάλλον  μπάζετε από παντού βέβαια, να μου επιτρέψετε να παρακολουθήσω την πρώτη καθοδήγηση του πολιτικού σας οργάνου στον καθοδηγούμενο ...Μα δεν αντιλαμβάνεστε τον τραγέλαφο;

Αναφέρατε ότι μεσολάβησαν συνέδρια και οι αποφάσεις για την ένταξη προσώπων έχουν αλλάξει...Πολύ θα ήθελα να δω μια τέτοια απόφαση αλλαγής , αν την βρείτε να μου τη στείλετε να ανακαλέσω, ακόμη και αν στο τελευταίο συνέδριο ετέθη θέμα μόνο για τον σύντροφο Τσαπαρόπουλο, δεδομένου ότι ήταν θέμα πανελλαδικής εμβέλειας και άξιο συζήτησης σε συνεδριακή διαδικασία...Όταν τα βρείτε, στείλτε τα μαζί μην ξοδεύει η οργάνωση και χαρτί...

Εάν τέλος η προηγούμενη πολιτική αποδείχτηκε καταστροφική , που έτσι είναι μάλλον , και αποφασίσατε να την αλλάξετε ορθώς πράξατε πολιτικά, μάλλον λάθος πρόσωπο επιλέξατε ως φορέα αλλαγής. Αυτός μάλλον "θα σας πάει" παρά "θα τους φέρει"... Με αντιλαμβάνεστε πιστεύω... 


Θα μου επιτρέψετε μια αναδρομή με εικόνες για να σας  υπενθυμίσω τις τότε θέσεις και τη σημερινή πολιτική εφαρμογή...

Θυμάστε τη θέση για τα μνημόνια;






Για τον ΕΝΦΙΑ;






Την επαναστατική άποψη για το αν ο πολίτης που υφίσταται μνημονιακές πολιτικές έπρεπε να πληρώνει;








Την θέση για το θέμα των ληστρικών διοδίων; Διαβάζετε κάτω ποιου πολιτικού φορέα θέση ήταν;





Το θέμα της απόδοσης δικαιοσύνης;








Το σημαντικότερο όλων, θυμόσαστε  πως τους αποκαλούσε τους πολιτικούς των μνημονίων;




  
 Έχει καμιά σχέση με την τότε αριστερά; Είναι άδικη η κριτική;


 Αντιπαρέρχομαι το υπονοούμενο για τον κ Κάκαρη ότι πέραν της συμμετοχής του σε "αντίπαλο" ψηφοδέλτιο συνέτρεχαν και άλλοι λόγοι...Θεωρώ ότι εγράφη στη ροή της γραφής εκ παραδρομής ...Άλλωστε μην απορήσετε αν τον δείτε να καλείται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή για συμπόρευση...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου