Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικό νόμισμα ή Ευρώ;


  Αρχικά να επισημάνω το αναγκαίο της ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, ανεξαρτήτως του εάν ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Μάλιστα θα κατηγορούνταν και δικαίως,για εγκληματική αμέλεια πολιτικά πρόσωπα που σε καιρό "ειρήνης" δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν την με ασφαλή βήματα μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο, αν οι καιροί το επέβαλλαν.


  Αναφορικά με την πολύπλευρη κρίση που βιώνει η χώρα .Το κοινοβούλιο οφείλει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστεί ότι πέραν της δικής τους προσωπικής "επιβίωσης" έχουν την ευθύνη στους ώμους τους για εκατομμύρια πολίτες που υποφέρουν, να καλέσουν το καλύτερο επιστημονικό προσωπικό συναφών ειδικοτήτων με το θέμα, ιστορικών, πολιτικών, οικονομολόγων και να τους ζητηθεί η επιστημονική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Αφού συνεκτιμήσουν με σύνεση και σωφροσύνη τα δεδομένα  στο κοινοβούλιο και σε ανοιχτή συνεδρίαση , να λάβουν μία εκ των δύο αποφάσεων.  

  Εάν θεωρήσουν ότι παρά τις δυσκολίες της περιόδου αυτής, σε βάθος χρόνου ορατού,  η παραμονή στο ευρώ εγγυάται την βελτίωση των συνθηκών και την επιστροφή στην κανονικότητα, να ζητήσουν την συνυπογραφή μνημονίου που θα δεσμεύει αμφότερους τους μετέχοντες. Και την χώρα και τους "θεσμούς". Η μεν χώρα με την υποχρέωση να τηρήσει χωρίς υπεκφυγές και πολιτικαντισμούς τα προβλεπόμενα, οι δε "θεσμοί", αν το προτεινόμενο πρόγραμμα και παρά την τήρηση των όσων προβλέπονται, αποδειχθεί αναποτελεσματικό να φέρουν την ευθύνη της κάλυψης των διαφορών σε τακτά χρονικά διαστήματα, στις γνωστές αξιολογήσεις.

  Εάν η επιστημονική θεώρηση έχει την άποψη ότι η εφαρμογή αυτού του τύπου πολιτικών οδηγεί την χώρα στην οικονομική καταστροφή και τους πολίτες στον όλεθρο, πολύ απλά επιστρέφει σε εθνικό νόμισμα με ότι σημαίνει αυτό, προχωρά στη χάραξη εθνικής στρατηγικής, κατανέμει βάρη με μόνο γνώμονα την αρχή της αναλογικής κατανομής βαρών με βάση τις δυνατότητες, ξεκινώντας τις επιβαρύνσεις από το κοινοβούλιο.

  Αυτό επιτάσσει η λογική..τα άλλα είναι απλά ανοησίες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου