Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Παραλειπόμενα από την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ημαθίας...

 
Να ξεκινήσω με μια απρέπεια σε βάρος του προέδρου της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτη Παλπάνα, η οποία αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας. Ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής , σε εκδηλώσεις τέτοιου είδους και περιεχομένου, είναι ο οικοδεσπότης. Συνεπώς έχει τον πρώτο λόγο στην υποδοχή των προσκεκλημένων, στο καλωσορίσατε και στην πολιτική τοποθέτηση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο...
Ορισμένοι θεωρούν εαυτόν ικανότερο του προέδρου και αναλαμβάνουν εργολαβικά και άκομψα την υποκατάστασή του. Είναι κλασική περίπτωση που η ευγένεια και η ανωτερότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Νομίζω ότι είναι καιρός ο πρόεδρος να ζητήσει τα όσα δικαιούται και να εξηγήσει στους "αναντικατάστατους"  ότι το περιεχόμενο των τοποθετήσεών τους αντιστοιχεί σε έκθεση γυμνασιόπαιδου και μάλιστα που μετά βίας περνά την βάση....

 
Κώστας Τσιάρας.
Είναι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, έκανε την βασική εισήγηση, περιορίστηκε σε γενικεύσεις αποφεύγοντας την εξειδίκευση των προτάσεων, συμβάλλοντας και αυτός στην μετατροπή μια αμιγώς πολιτικής διαδικασίας σε κοινωνική συνεύρεση με ολίγη πολιτική ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση ήταν πιο κοντά στο δέον γενέσθαι παρότι υποχρέωσή του ήταν να συμπαρασύρει και τους άλλους προς το "πολιτικότερο".

 
Απόστολος Βεσυρόπουλος. 
  Ανέλαβε ανεπιτυχώς την βασική εισήγηση, αντιληφθήκαμε ότι είναι εισηγητής  από τον χρόνο τοποθέτησης και όχι από το μεστό περιεχόμενο αυτής,   μηδενικού πολιτικού περιεχομένου, καμία αναφορά στις μεταρρυθμίσεις, καμία ανάλυση σοβαρή για την θέση της χώρας και τις αλληλεπιδράσεις των νέων δεδομένων,καμία αναφορά στην τραγικότητα των στιγμών, ένας κουραστικός λόγος, ρηχός, επιφανειακός. Παρακολουθώ συστηματικά τις τοποθετήσεις του συγκεκριμένου πολιτικού, δεδομένου ότι , όπως μας ενημερώνει το επιτελείο του και δεν διαψεύδει ο ίδιος , είναι ο επόμενος υπουργός οικονομικών ή κάτι στη "γειτονιά". Έχει προσλάβει στο επιτελείο του επιστήμονες κύρους και ιδιαίτερων δεξιοτήτων...Δεν μπορεί ένας να του γράψει έναν λόγο, ώστε κατά την ανάγνωση να μην κοιμούνται πάνω από το τριάντα τοις εκατό των παρισταμένων; Πολύ φοβάμαι ότι αν η κατάσταση αφεθεί ως έχει λίαν συντόμως οι τοποθετήσεις αυτού του περιεχομένου θα γίνουν το νέο χάπι για την αϋπνία και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

 
Λάζαρος Τσαβδαρίδης. 
  Είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι χαίρει εκτίμησης  στην βάση της παράταξης, αποφεύγει τις συνευρέσεις με τα βαριά "στελέχια" του χώρου, συνομιλεί συνήθως με απλούς πολίτες. Οι τοποθετήσεις του έχουν το στοιχείο της αυτοκριτικής, σε ότι αφορά λάθη του παρελθόντος, χωρίς να αφαιρεί τον εαυτό του από τους "υπόλογους", κερδίζει με την παραδοχή αυτή, κυρίως όμως κερδίζει με την ανάλυσή του για την επόμενη μέρα της εκλογικής νίκης της ΝΔ. Προσγειωμένος, μετρημένος στα λόγια και με ενημέρωση για τις αλληλεπιδράσεις των γεγονότων, είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε λαϊκισμούς του τύπου "Εμείς οι καλοί, αυτοί οι κακοί.." και μιλά για την ανάγκη συστράτευσης σε ενιαίο πρόγραμμα με συναπόφαση σε βασικούς άξονες. Στέλεχος με πολιτική ωριμότητα, λίαν συντόμως θα είναι μάλλον ένας εκ των εκπροσώπων του νομού.

 
 Νίκη Καρατζιούλα. 
  Στους κατοίκους του πρώην Δήμου Μακεδονίδας είναι γνωστή για την ενεργητικότητά της, για την υπομονή και επιμονή στην επίτευξη των στόχων, για το ότι είναι όπου την θελήσεις, αεικίνητη, άοκνη, σε κερδίζει με την απλότητα του χαρακτήρα, με το πηγαίο χιούμορ και την αμεσότητα στην επικοινωνία. Με την ενασχόλησή της με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, έγινε γνωστή και στον υπόλοιπο νομό, συγκεντρώνοντας τον αστρονομικό αριθμό ψήφων  εκ του μηδενός, των επτά χιλιάδων. Να σημειώσουμε ότι με την συντριπτική πλειοψηφία των όσων την επέλεξαν διατηρεί προσωπική σχέση. Το γεγονός αυτό από μόνο του, πέραν των άλλων, την καθιστά απαραίτητη στο ψηφοδέλτιο και η εκλογή της θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

 
Ο Νίκος Λιολιόπουλος. 
  Παραβρέθηκε στην πολιτική αυτή εκδήλωση ως  πολιτική επιλογή ανανέωσης, αντιμετωπίζοντας ένα κλίμα σχετικής αποδοχής. Είναι αγρότης, έχει έφεση στο διάβασμα, ασχολείται χρόνια με την πολιτική, έχει άποψη για τα συμβαίνοντα, δεν είναι το καλό του η σταθερότητα στις επιλογές, όμως έχει και αυτό την ομορφιά του, γιατί μπαίνει με πάθος όπου επιλέξει.Είναι ευτυχής που του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει στην προσπάθεια υλοποίησης του οράματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 
Κώστας Καλαϊτζίδης. 
  Είναι ίσως από τους λίγους που μπορεί να πει το "είμαι ένας από σας..." χωρίς να είναι μακριά από την πραγματικότητα. Κυκλοθυμικός, ενίοτε εξοργίζεται χωρίς λόγο, άρχοντας για συνδρομή  στο να απαλύνει τον  πόνο και την δυστυχία του πολίτη, αφελής στην πολιτική του τακτική, χωρίς ιδιαίτερη προσωπική στρατηγική. Καλών προθέσεων , αλλά οι καιροί είναι πονηροί....


Απόστολος Τζιτζικώστας. 
  Πολιτικός καριέρας, μίλησε δι ολίγον και θέλοντας να πικάρει τον έτερο εραστή της θέσης του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Θόδωρο Καράογλου, μίλησε για νέα νίκη το 2019 της Νέας Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι  φτύνει στα μούτρα όσους τον επέλεξαν ως ανεξάρτητο. Επαγγελματίας της πολιτικής, γεννημένος με την αίσθηση ότι εστάλη από τον μεγαλοδύναμο με την δέσμευση του να του ανατεθεί οπωσδήποτε κυβερνητική θέση, λαϊκός για τις ανάγκες των εκλογών και μόνο. Αποφεύγει τις συνεντεύξεις στα περιφερειακά κανάλια, επιλέγοντας μόνο τους κορυφαίους του είδους, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Πολιτική ελίτ με τα θετικά , όσα υπάρχουν και αν και τα πολλά αρνητικά....


 

Θόδωρος Καράογλου. 
  Έκανε μια παρουσίαση του πονήματος περί της ανάγκης έναρξης διαλόγου για συνταγματική αναθεώρηση, με απώτερο στόχο την προσωπική προβολή και δημιουργία θυλάκων στήριξης, αν προκριθεί για την θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, γεγονός που μάλλον έχει απαντηθεί αρνητικά.Μετρημένος, χωρίς ακρότητες παρακολούθησε τα συμβαίνοντα αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.


Τάσος Μπαρτζώκας
  Διακριτική η παρουσία του πολιτευτή Τάσου Μπαρτζώκα, η δραστηριοποίηση του Νίκου Λιολιόπουλου δημιουργεί ενδεχόμενα ένα πρόβλημα στην πορεία του νεαρού δικηγόρου, καθότι δεν αποκλείεται ο αποκλεισμός από το ψηφοδέλτιο. Το γεγονός αυτό, είναι σίγουρα άδικο για τον βέβαιο μέχρι προχτές υποψήφιο, αλλά στην πολιτική τα πάντα μεταβάλλονται σε χρόνο dt.

 
Γιαννούτσου Σταυρούλα.
  Η διακριτική της στάση, η ευγένεια στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν κόμμα ή κοινωνία, η στάση της στο θέμα των υποψηφιοτήτων όπου δεν ασκεί πιέσεις συμμετοχής, αλλά παραμένει στη σκιά των εξελίξεων μη αρνούμενη την βοήθεια όποτε της ζητηθεί, την έχει καταστήσει εκ των πλέον συμπαθητικών στελεχών του χώρου.Ευχάριστη πολιτική παρουσία, απολύτως  χρήσιμη για πολιτικό φορέα που επιθυμεί την ανανέωση.

Λαζαρίδου Αναστασία.
  Είναι επαγγελματίας , με φόρτο εργασίας, αγαπά την πολιτική, είναι αυτοδημιούργητη. Η παράταξη θα αναζητήσει στελέχη από τον χώρο των γυναικών και το όνομά της θα είναι ένα από τα προτεινόμενα. Κινδυνεύει  ίσως από το να ζητηθεί από το κόμμα η συμμετοχή μιας νεαρής δικηγόρου ονόματι Βασιλειάδου Ελένης αντ' αυτής, ελαφρώς γοητευτικότερη της κας. Λαζαρίδου, που την αποκαλεί "μαμά". Είναι η κόρη της!

 
Εμμανουηλίδης Απόστολος.
Άφησα για το τέλος τον άρχοντα της βραδιάς τον Απόστολο Εμμανουηλίδη. Υποψήφιος βουλευτής στα πέτρινα χρόνια, παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις διεργασίες, συμμετέχει σ όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις του χώρου, συνεχίζει να επικοινωνεί με φίλους συζητώντας τα της πολιτικής.Έχει στο αίμα του την πολιτική, του πάει και στον χαρακτήρα του, εξωστρεφής και κοινωνικός με καλούς φίλους σε όλο τον νομό, περιμένει χωρίς ιδιαίτερο άγχος τις αποφάσεις του αρχηγού.Μην παραλείψω να ευχαριστήσω για την ευγενική χειρονομία να μου κρατήσει προσωπικά θέση, άρχοντας ως συνήθως...

  Φυσικά πολίτες από όλο τον νομό, με ενδιαφέρον για την πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και για να δουν τα τοπικά στελέχη συμμετείχαν στην κοπή της βασιλόπιτας, το δε φλουρί έπεσε ενημερωτικά στην Περιφέρεια.

 
Αξιοσημείωτη απουσία του κ. Καραπαναγιωτίδη, ενδεχόμενα ετοιμάζονταν για το συμβούλιο της Δευτέρας και δεν προλάβαινε, καθώς επίσης και του καλού φίλου γιατρού Γιώργου Μηνά, ο οποίος ήταν ο κρυφός πόθος της ΝΔ αλλά ποτέ δεν ενέδωσε σε μια θέση σε ψηφοδέλτιο εθνικών εκλογών.

 
Παλαιός συνεργάτης του κ. Κραπαναγιωτίδη μάλλον θα τον βοηθούσε στην ανάλυση των θεμάτων του ΔΣ, δεδομένου ότι στο παρελθόν υπήρξαν στενοί συνεργάτες, νομάρχης ο ένας και πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου άλλος...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου