Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ "ΞΕΦΩΤΟ"!

Φίλοι μου,      
έτη πολλά και καλή χρονιά....

Πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ στον υπουργό μας κ. Πολάκη στη νέα χρονιά που ήδη ξεκίνησε να έχουμε καλύτερα και περισσότερα μπινελίκια, στη συνέχεια στην υπουργό-μαγείρισσα μας, να κοινοποιήσει συνταγή για σάμαλι και στην κυρία από την Άρτα να τη δούμε πρωταγωνίστρια στην ελληνική ταινία μια κυρία στα μπουζούκια, αφού δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτού και ηθοποιού, μην σας πω ότι ταυτίζονται, κιόλας!

Και τώρα, θα μου επιτρέψετε να σας αποκωδικοποιήσω το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού μας, και συγκεκριμένα:
" το 2017 θα δώσει τους καρπούς της μεγάλης υπομονής που επιδείξαμε τα τελευταία χρόνια. Ο Ελέφαντας  παραμένει στο ζώδιο της Ελλάδας αλλά, τη φορά αυτή, θα αποδειχτεί πιο ευεργετικός. Κι αυτό χάρη στη θέση της Αρκούδας στον Δράκοντα και τις καλές του όψεις με τον Βούβαλο που βρίσκεται στον αστερισμό του Ποντικιού που το κυνηγά η Γάτα που θέλει να φάει και το Φίδι και επηρεάζει τις δημιουργικές μας δραστηριότητες.
Τη χρονιά που πλέον διανύουμε, η μάχη έχει κριθεί και δεν μένει, από το να πάρουμε τις αποφάσεις για ένα καινούριο ξεκίνημα της χώρας.
Η ανάπτυξη, το σαξές στόρυ είναι στην πόρτα μας, αρκεί να μπορέσουμε να δούμε στο ξέφωτο το Άλογο που κάνει παρέα με τον Πίθηκο, …".

Εάν τώρα με το δίκιο σας δεν καταλάβατε τίποτα, θα σας προτρέψω να ανοίξετε την κουρτίνα ξέφωτο, για βοήθεια.

Το ξέφωτο, φίλοι μου είναι μία περιοχή, μέσα σε δάσος, στην οποία δεν υπάρχουν δέντρα, παρά μόνο ζώα, σαν και αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω!

Αλέξη, εάν ήσουν διαφορετικός από τους άλλους, το μήνυμά σου θα ήταν μόνο δύο λεξούλες: "καλή χρονιά" και δεν θα έμπαινες στο τρικάκι του εμπαιγμού της κοινωνίας, για μία ακόμη φορά.
Σε μία χώρα που έχει προ καιρού χρεοκοπήσει, σε μία κοινωνία ανέργων που ζει στην απόγνωση, σε μία πατρίδα που εποπτεύεται με ταπεινωτικούς όρους, ήλθες να μας πεις ότι "βλέπουμε πια το ξέφωτο".

ΥΓ.
Ο υπουργός με τη στολή βατραχανθρώπου, γιατί δεν ντύθηκε Αι Βασίλης για το μήνυμά του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου