Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016


Τα πάνω κάτω στις εκλογές των αιρετών στην Ημαθία...




  Η  κυβερνητική παράταξη στους Δασκάλους,ΕΡΑ, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 8%!!!

  Έγιναν οι εκλογές αιρετών στην Ημαθία και για μεν τους καθηγητές οι δύο πρώτες θέσεις κερδήθηκαν από την ΔΑΚΕ (Θανάσης Παπαδόπουλος) και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ( Βαρβάρα Σαράντη)...
Σε ότι αφορά τα ποσοστά, η ΔΑΚΕ σημείωσε σημαντική άνοδο, η παράταξη που υποστήριξε η κυβερνητική γραμμή είχε πτώση μικρής κλίμακας, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ αύξησε ελαφρώς τα ποσοστά της.



  Στους Δασκάλους υπήρξαν μεταβολές, την πρώτη θέση κέρδισε η ΔΑΚΕ (Χαιριστανίδης Λευτέρης)  με σημαντική αύξηση των ποσοστών , που εν πολλοίς οφείλονται στην προσωπικότητα του αιρετού, είναι αγαπητός προς όλους και κερδίζει ψήφους πέραν των στενών κομματικών ορίων. 
  Τη δεύτερη θέση κέρδισε η ΔΗΣΥ που πρόσκειται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη (Απιδοπούλου Σοφία), αυξάνοντας την δύναμη και εκπροσωπώντας έναν χώρο που δεν είναι και στις καλύτερες στιγμές του. Και εδώ οι προσωπικότητες των συμμετεχόντων έπαιξαν τον ρόλο τους, με ουσιαστικότερη την παρουσία της σημερινής αιρετού.
  Η παράταξη που εκπροσωπεί την κυβερνητική γραμμή ΕΡΑ, υπέστη συντριπτικά κατάγματα και με ένα ποσοστό κάτω του  8% ακόμη ζαλισμένη προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο. Υπήρξε μέσα στην ατυχία της τυχερή, διότι για λίγες ψήφους δεν κατετάγη στην τελευταία θέση , πίσω και από τον χώρο που ζήτησε την ψήφο των δασκάλων και παρολίγον να τους ξεπεράσει (Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών) και η οποία παράταξη προέκυψε από τους αποχωρήσαντες από την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη της ΕΡΑ και από ανένταχτους αριστερούς.

  Αξιοσημείωτο είναι το ότι οι εκπαιδευτικοί,παρότι τιμώρησαν την νέα μνημονιακή "αριστερή" επιλογή, ως εναλλακτική λύση επέλεξαν μια ακόμη σκληρότερη μνημονιακή πολιτική!! Φυσικά , όταν έλθει ο χρόνος, υπάρχει και το απλό.."Ήθελές τα και παθές τα.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου