Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Επιλογές στελεχών στην Αυτοδιοίκηση.

  Σε λίγο χρόνο θα γίνουν οι υπό του νόμου οριζόμενες νέες επιλογές στελεχών σε θέσεις ευθύνης για την τοπική αυτοδιοίκηση.Επειδή ακούγονται πολλά , άλλα βάσιμα και άλλα τεχνηέντως διοχετευθέντα, χρήσιμο είναι το να επισημάνουμε κάποια δεδομένα κοινής αποδοχής.Δεδομένα που θα πρέπει και κατά την δική μου άποψη να αποτελέσουν το πλαίσιο αρχών κατά την επιλογή  των νέων αντιδημάρχων , προέδρων και λοιπών.
   
Αδιανόητο το σκεπτικό και μακριά από τις ανάγκες της σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης,ότι πρέπει όλοι να πάρουν μια θέση. Εξελέγησαν για να συνδράμουν με τις γνώσεις τους , την σοφία τους,την αγάπη τους για τον τόπο και την ανιδιοτέλειά τους.Οι επιλογές λοιπόν πρέπει να γίνονται μεταξύ των αρίστων και όχι των αχρήστων, που ενδεχόμενα ο σοφός μας λαός εκ παραδρομής εξέλεξε.
  
Παρότι είναι σεβαστό το να επιθυμεί κάποιος άνεργος να βρει εργασία ή κάποιος με οικονομικά προβλήματα να επιδιώκει την επίλυσή τους , δεν μπορεί οι ανάγκες αυτές να αποτελέσουν λόγο επιλογής. Αντίθετα, οι έχοντες τέτοιου τύπου προβλήματα , νομίζω ότι πρωτίστως πρέπει να ασχοληθούν με την άμεση επίλυσή τους αντί να χάνουν τον χρόνο "υπηρετώντας" εμάς...Δεν αξίζουμε τέτοια θυσία....
  
  Εάν εκ των υπαρχόντων κάποιοι ήρθαν σε ρήξη με ισχυρούς οικονομικούς ή πολιτικούς παράγοντες του τόπου μας, η ανανέωση της θητείας τους είναι επιβεβλημένη. Αφενός επειδή το είδος αυτό των πολιτικών είναι σπάνιο, αφετέρου διότι πρέπει και στους νέους να σταλεί σαφές μήνυμα , ότι η αποφασιστική και άνευ συμβιβασμών εφαρμογή της πολιτικής, επιβραβεύεται και δεν τιμωρείται.
  
Από τους μη αξιοποιηθέντες οι έχοντες γνώσεις , σοβαρότητα , και ήθος πρέπει να είναι στην πρώτη ομάδα που θα αποτελέσει την δεξαμενή άντλησης νέων στελεχών.

Στο επόμενο "φύλλο" θα ξεκινήσουμε μια ονομαστική πολιτική αποτύπωση της αποδοτικότητας ενός εκάστου αλλά και αυτών που είναι σε αναμονή. Φυσικά οι απόψεις θα είναι υποκειμενικές , συνεπώς ανοικτοί στην δημοσίευση και αντίθετων ενδεχομένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου