Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μωραίνει Κύριος....

Τραγωδία στο Πλατύ Ημαθίας. Εκπαιδευτικός συνεργαζόμενος με τους μαθητές , έδωσε εγκυρότητα και σύμφωνη γνώμη εμμέσως του συλλόγου διδασκόντων, στην σύνταξη κειμένου, το οποίο διάβασε  μαθήτρια, ενώπιον εκπαιδευτικών , μαθητών, γονέων και εκπροσώπου του Δήμου. 
  Το  κείμενο , περιείχε την χρόνια πρόταση όλων των φορέων της περιοχής να παραμείνει το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Πλατύ  και για πρώτη φορά συμπεριέλαβε στα αιτήματα και την ονομασία των δύο σχολείων. Το μεν Γυμνάσιο να ονομάζεται στο εξής Ο Γέρων Παϊσιος" το δε Λύκειο  " Ο όσιος Αρσένιος ο Καπαδόκης"!!!!!! 

    Αφέθηκε για την επόμενη συγκέντρωση η λήψη απόφασης , αν οι μαθητές θα ντύνονται ομοιόμορφα, αν τα αγόρια θα κουρεύονται κατά το αμερικάνικο στρατιωτικό κούρεμα με την μικρή τούφα,αν οι κοπέλες θα φορούν επιτέλους ποδιές και λευκούς γιακάδες. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα στο να διαχωριστούν τα σχολεία σε αρρένων και θηλέων λόγω έλλειψης χώρων. 
  Ακούγεται ότι θα προταθεί από τον καλό συνάδελφο στο υπουργείο , για λόγους και οικονομίας εκτός της  επαναφοράς στην παράδοση, που το τελευταίο διάστημα είχε εγκαταληφθεί, θα προταθεί τα βιβλία να ενωθούν σε ένα και οι μαθητές να έχουν , όπως οι παππούδες τους την γνωστή "πασαύλα"   (για όσους δεν γνωρίζουν μετά τον εμφύλιο και όταν η χώρα έκανε τα πρώτα και τελευταία βήματα στην πρόοδο κατά τον συμπαθή συνάδελφο, οι μαθητές ελάμβαναν ένα βιβλίο που περιείχε Αρχαία, Μαθηματικά, Ιστορία κλπ και ονομάζονταν στην καθαρεύουσα , Άπασα Ύλη" και στη δημοτική "πασαύλα"). Βέργες θα προμηθεύουν οι γονείς επανέρχεται η βαθιά επιστημονική άποψη περί διδασκαλίας και δικαιωμάτων το " Δάσκαλε το κρέας δικό σου, τα κόκαλα δικά μου..". 
  Φυσικά καθημερινός εκκλησιασμός και ει δυνατόν εξομολόγηση εντός του σχολικού περιβάλλοντος, ένα πάγιο αίτημα της εκκλησίας.
  Επιτέλους έπρεπε να βρεθεί ένας πεφωτισμένος εκπαιδευτικός για να αρχίσει η προσφερόμενη παιδεία να είναι ενός επιπέδου...
Αργήσαμε λίγο αλλά το πιάσαμε το μήνυμα των καιρών...Σκοταδισμός και Μεσαίωνας...

  Εν κατακλείδι να μην παραλείψω να συγχαρώ τον εκλεκτό και εμπνευσμένο συνάδελφο που είχε την φαεινή αυτή ιδέα και τις λογικά προκύπτουσες εξ αυτής..

Χωρίς διάθεση κολακείας μπορώ να αναφωνήσω. Ιδού ο νέος Γληνός....

Οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν θέση επί του θέματος;

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Και όμως μέσα σε μια γενικευμένη κρίση,κάποιοι πιστεύουν ότι ο Γέρων Παϊσιος είναι η "σωτηρία"....

      Διαγραφή
    2. Και όμως μέσα σε μια γενικευμένη κρίση,κάποιοι πιστεύουν ότι ο Γέρων Παϊσιος είναι η "σωτηρία"....

      Διαγραφή