Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τα πρώτα μαύρα σύννεφα στον Δήμο Αλεξάνδρειας.


    Η συνένωση Δήμων με το σχέδιο Καλλικράτης, εκτός του μοναδικού θετικού που ήταν η συνεύρεση πολιτιστικών συλλόγων, αδαπάνως φυσικά,είχε και τα αρνητικά που είναι τα περιστατικά πιθανής κακοδιαχείρισης , τα οποία ερευνώνται από τις αρχές.
    Η πρώτη έρευνα αφορά το αποχετευτικό και πιο συγκεκριμένα εάν κατασκευάστηκε έργο δύο χιλιόμετρα λιγότερα από αυτά που προέβλεπε η μελέτη.Η ζημία, εάν αληθεύει το γεγονός, ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 480.000 ευρώ...
πληροφορίες θέλουν η δικαιοσύνη να καλεί εννέα υπηρεσιακούς παράγοντες και αναδόχους του έργου,σε τακτική δικάσιμο. Τα πολιτικά στελέχη της αυτοδιοίκησης της περιόδου εκείνης φέρουν επί του παρόντος μόνο πολιτική ενδεχόμενα ευθύνη.
   Έντονη φημολογία υπάρχει και για την υπόθεση του Δήμου Μελίκης. Μια υπόθεση που εκτός της πιθανής κακοδιαχείρισης , που χρόνια τώρα ερευνάται από ορκωτούς λογιστές, υπάρχει και το θέμα της απόπειρας να καούν στοιχεία της υπόθεσης, θέμα που επίσης χρόνια ερευνήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία και που μάλλον είναι, όπως πληροφορούμαστε , στο στάδιο του να κληθούν οι έχοντες άποψη και πιθανή ευθύνη για εξηγήσεις.

    Σε επικοινωνία που είχαμε με τον σημερινό Δήμαρχο κο Γκυρίνη 
( Να σημειώσουμε ότι στην κρίσιμη περίοδο που ερευνάται ήταν απλός πολίτης), μας δήλωσε : "Ανθρωπίνως , επειδή είμαστε μικρή κοινωνία και οι πολιτικές αντιπαλότητες είναι παροδικό φαινόμενο, ελπίζουμε η έρευνα να οδηγήσει στην αθώωση όλων των εμπλεκομένων. Όμως , είμαστε από τον νόμο και το χρέος έναντι των πολιτών, υποχρεωμένοι  να συνδράμουμε στις αρχές με κάθε τρόπο, ώστε να έλθει η αλήθεια στην  επιφάνεια".

  Εν αναμονή.

3 σχόλια: