Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας την Παρασκευή 23/09/2016 στην Ελιά.

 
  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και ο Γραμματέας Περιφερειακού Κεντρικής Μακεδονίας Γκοντίνος Κώστας.
  Η εκδήλωση της Παρασκευής δεν είχε καμιά σχέση σε αριθμό αλλά και σε παλμό με προηγούμενες συγκεντρώσεις. Είναι εμφανής η δυσαρέσκεια των πολιτών που στήριξαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται από τους πολίτες περίπου όπως τα δύο μνημονιακά κόμματα σε προηγούμενες περιόδους.


Η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κα. Σαράντη Βαρβάρα περιόρισε την συμβολή της στον διάλογο, σε μια καταφανώς αποτυχημένη απόπειρα αιτιολόγησης της στροφής στα μνημόνια, την οποία μάλιστα διάβασε με δυσκολία ....
Δοκίμασε  να ερμηνεύσει τα πολιτικά φαινόμενα των ημερών με μια απολύτως ρηχή και επιφανειακή προσέγγιση   και αρκέστηκε στον συνήθη βασικό της ρόλο, του να δίνει τον λόγο στους προσκεκλημένους. Απογοήτευσε διότι ένας γραμματέας πολιτικού οργάνου είναι πηγή πολιτικής τροφοδότησης και όχι καλλωπισμός προεδρείου...
 
Ο γραμματέας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γκοντίνος, ευγενής, χαμηλών τόνων, με πολιτικό περιεχόμενο που έδειχνε διπλό μετά την τραγική  τοποθέτηση της γραμματέως,επιχείρησε άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε λιγότερο, να δικαιολογήσει τις πολιτικές επιλογές. Υπερέβη τα εσκαμμένα προσβάλλοντας τους παριστάμενους όταν αιτιολόγησε την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ως απαίτηση των πολιτών μετά το δημοψήφισμα του καλοκαιριού. 
  Έδωσε το νέο ορισμό της Αριστεράς του σήμερα περιγράφοντάς την ως τον πολιτικό εκείνο φορέα που τολμά και αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας ακόμη και όταν είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει πρόγραμμα ασύμβατο με τις δικές του επιλογές. Είναι ο νέος προσδιορισμός της Αριστεράς, συμπτωματικά  βολεύει τον χώρο μετά τις τελευταίες πολιτικές ανακολουθίες...
  Μίλησε για λαμόγια του παρελθόντος έχοντας στο πλάι του τον κο. Μπόλαρη προκαλώντας στιγμιαία αμηχανία στους παριστάμενους που φοβήθηκαν μην ξεφύγει η κατάσταση.
  
Τελευταίος έλαβε τον λόγο ο κος. Μπόλαρης. Ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση και προκειμένου να εξευμενίσει το ακροατήριο που εξακολουθεί να τον θεωρεί ξένο σώμα, κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις(!!!!!) για κατασπατάληση των κοινοτικών κονδυλίων και χρημάτων του δημοσίου, προσπερνώντας το γεγονός ότι στο διάστημα που ελάμβαναν χώρα τα ανωτέρω "ανομήματα", ο ίδιος κοσμούσε με την παρουσία του και το ήθος του τις κυβερνήσεις που σήμερα κατήγγειλε.
  Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στην διαφθορά στον χώρο της υγείας, όπου κατήγγειλε ότι " γιατροί και ασθενείς  οδηγούνταν σε ιδιωτικές κλινικές"!!!!!Υπενθυμίζω ότι ο ίδιος υπήρξε υφυπουργός υγείας και δεν έχουμε καμιά τέτοια καταγγελία του, ούτε καν μια απολύτως αναμενόμενη παραίτησή του, με δεδομένο το ήθος του και το πάθος του για την σωτηρία και μόνο της πολύπαθης χώρας....
  Κάποιοι πολίτες που έλαβαν τον λόγο ήταν σκληροί απέναντι στο πολιτικό προσωπικό, μάλιστα κάποιοι χλεύασαν και τις προτροπές για στήριξη του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου